ADEVĂRUL MICROSOFT “LEGIUNEA DE ONOARE : MAIOR – COLDEA – KOVESI … Miky Bacşiş, Călin Popescu Tăriceanu, Sorin Oprescu …”

maior_mihailescu_coldea_tariceanu_kovesi_oprescu„Nu e destul să refuzi Legiunea de Onoare. Trebuie mai întîi să nu o meriţi!” Erik Satie

“Dar cînd văd că sunt „coleg” de Legiune de Onoare cu Şerban Mihăilescu (zis Miky Şpagă), am unele perplexităţi. Mai nou, lista perplexităţilor se amplifică. Călin Popescu Tăriceanu – hai să zicem… E un monument de mediocritate, de proastă inspiraţie politică, dar e, de bine de rău, preşedintele Senatului, fost prim-ministru, băiat arătos, bine-crescut, placid şi vag ridicol. Dar Miky Şpagă?

Iar, acum, Sorin Oprescu? Un primar care dispreţuieşte (sau ignoră) patrimoniul oraşului pe care îl conduce, un politician care vorbeşte ca un cocalar din Ferentari, un medic fără nici o performanţă notabilă (în afara unor mici „abilităţi” administrative). Nu pot să nu mă întreb, în numele vechii mele francofilii, cît preţ pun prietenii noştri din ţara „soră” pe propriile lor criterii, pe propria lor consecvenţă, pe propriile lor valori.

Dacă „Legiunea de Onoare” ajunge să fie un mic aranjament de cabinet, o subtilă tranzacţie de circumstanţă, o palidă coreografie contextuală, atunci nu mai merită să aspiri la ea. De refuzat, au refuzat-o mulţi! Dar poate nici asta nu e destul. Vorba lui Erik Satie:„Nu e destul să refuzi Legiunea de Onoare. Trebuie mai întîi să nu o meriţi!”

Andrei Pleşu

http://adevarul.ro/news/societate/onoarea-legiunii-onoare-1_550ed22a448e03c0fdcbdb65/index.html

Chiar si Lafayette a refuzat Legiunea de Onoare, proaspat pusa pe piata.

Generalul (avansat de George Washington) Gilbert du Motier, marquis de La Fayette, numit si « La Fayette », a refuzat Legiunea de Onoare in 1804.

http://archives.seine-et-marne.fr/library/F_Lancr_DossierLaFayette.pdf_12193209940564.pdf

Maior – Lafayette

Maior, un fel de Lafayette de Dimbovita, a luat Legiunea de Onoare si a fugit cu ea in America, in timp ce Lafayette a venit General din America si a refuzat Legiune de Onoare, proaspat pusa in circulatie, chiar in Franta.

Coldea – Lafayette

Primul General Roman, un fel de alt Lafayette, care a primit si el Legiunea de Onoare, si acum asteapta si onoarea, in urma anchetelor pe care le conduce Kovesi, referitor la Mafia din SRI, Sanatate, Microsoft si mai de peste tot … unde fara Coldea nu se putea si nu se poate.

Kovesi “rock star” – Paul McCartney “rock star” Legiunea de Onoare

A venit si rindul lui Kovesi, e drept cam dupa Miky Spaga, Sorin Oprescu, Calin Popescu Tariceanu, si altii pe care ii tot ancheteaza, dar asa mai ca intre purtatori de insemne si simboluri, secrete si alte Parchete.

Este greu de spus daca distincita este data pentru calitatile de “rock star” recunoscute pe plan international, sau pentru alte servicii “specializate” oferite Frantei.

Unul dintre servicii poate fi chiar grija pe care aceasta o are pentru “fratii” sai detinatori de Legiuni de Onoare.

Cum sa ii investighezi pe Maior si Coldea, cind si ei sunt atit de apreciati de toata lumea, in timp ce sute de mii de oameni mor in spitale cu zile, Microsoft corupe si minte pe toata lumea si in general Romania este un fel de paradisul Mafiei, locale si internationale.

Noroc cu Maior care a terminat sa ne dea lectii, in timp ce proteja Mafia din care face parte, si acum da lectii in America unor “naivi” cum este John McCain.

Steve Ballmer a primit si el Legiunea de Onoare pentru mitele generoase date in toata lumea si pentru excelenta in piraterie si crima organizata, urmeaza sa il ancheteze Kovesi, dar dupa ce ia decoratia, ca altfel ce rost ar mai avea tot circul.

Vom reveni …