GREII DNA SPALA PUTINA (luju)
Procuroarea Claudia Rosu, una dintre uneltele „Binomului”, care a nenorocit zeci de oameni fabricandu-le dosare sfarsite in instanta cu achitari, s-a cerut afara din DNA. CSM i-a aprobat sa plece la PCA Bucuresti. Este foarte posibil sa asistam la plecarea intempestiva a sotului ei, Doru Tulus, un alt campion al achitarilor. Se darama sandramaua DNA dupa inlaturarea lui Coldea din SRI? (Document)
CĂPETENIILE MERG LA PARCHET DE VOIE … DE NEVOIE …
Procurorii de la Parchetul General s-au autosesizat şi, pe 4 ianuarie, au deschis un dosar penal, în urma unei înregistrări difuzată de postul România TV. „În această înregistrare, Traian Băsescu relata despre informaţiile pe care le primea în legătură cu cauze judiciare aflate în curs de soluţionare”, a transmis Parchetul General. Practic, Sebastian Ghiţă spunea că fostul preşedinte are înregistrări cu Florian Coldea, Laura Codruţa Kovesi şi judecătoarea Camelia Bogdan. Postul a prezentat o înregistrare cu Traian Băsescu în care acesta susţine că ştie cum a fost condamnat Dan Voiculescu şi cum era aranjată mutarea Cameliei Bogdan în locul magistratului Mustaţă.
http://www.stiripesurse.ro/surse-kovesi-si-coldea-audiati-la-parchetul-general-presa_1174988.html
SE PARE CĂ E GROSĂ … sau LA MIȘTO …
Asta e cea mai gravă știre din ultima perioadă: că echipe mixte de procurori și SRI au lucrat la dosare.
(…) Când am citit acest lucru, am zis «ăsta e un delir verbal». Nu am putut să cred așa ceva. Iată unde ne aflăm. Imediat, Guvernul ar trebui, în prima ședință a CSAT, să pună în discuție această problemă președintelui Iohannis.
În al doilea rând, dl Procuror General să lase războiul la o parte cu ministrul Justiției, să se ocupe de această chestiune, care e a lui, asta cu grațierea e mai puțin, asta e politică penală, o face guvernul într-un anumit fel și își ia răspunderea pe asta.
Până la urmă nici nu poți să îl acuzi pe dl Coldea în aceste condiții, că, așa cum se zicea, avea biroul la DNA. Nici nu a încălcat legea dacă așa este și toți au știut și judecătorii au stat cuminți și ne spun după nu știu câte luni, pentru că pe ei îi interesează două lucruri: salariile și să nu apară legea răspunderii”, a declarat, joi seară, la Realitatea TV, Rodica Stănoiu.
E LA MIȘTO … PROCURORUL GENERAL E FOARTE HALUCINANT
PLANUL DE FABRICARE A DOSARELOR – Vizionati uluitoarea recunoastere a lui Augustin Lazar despre actul de infiintare a politiei politice. Protocolul dintre servicii si parchete a fost anulat de Procurorul General :
“Este adevarat ca a existat un protocol care nu mai exista. Cred ca este si o lipsa a mea, nu am facut mare caz atunci cand am preluat mandatul, sa spun: ‘Nu mai exista niciun protocol’. In protocol se discuta despre echipe operative intre Ministerul Public si serviciile de informatii”
BĂSESCU A CĂZUT LA PACE CU UE … BARROSO CU MICROSOFT … ȘI AMÎNDOI CU BILL GATES …
Încă din Ianuarie 2005, Băsescu a convocat CSAT, pentru a promova corupția la nivel de preocupare majoră referitor la siguranța națională, și a folosi această oportunitate pentru a ’îmbogăți’ Legea 51/1991 … fără să îi mai pese de CONSTITUȚIE, pe care de altfel o tot citează.
Desi in Legea 51/1991 nu exista o mentiune explicita la coruptie ca avand legatura cu siguranta nationala, pentru a intra astfel in atributiile serviciilor de informatii, CSAT a interpretat ca, “prin amploarea si consecintele sale, coruptia se poate constitui intr-o amenintare la adresa securitatii nationale”.
Argumentand ca “elaborarea si adoptarea Legii nr. 51/1991 s-a realizat intr-o perioada incipienta a democratiei post-comunist, in care coruptia nu capatase valente de fenomen”, in loc sa modifice legea, asa cum ar fi fost constitutional, in 2005 “CSAT a integrat problema coruptiei in structura Strategiei de securitate nationala, ca factor de risc si obiectiv de securitate”.
1 Martie 2005 – intr-un interviu pentru Jurnalul National, comisarul european pentru extindere Olli Rehn declara: “Cele mai urgente probleme de rezolvat sunt subliniate clar si in Tratatul de Aderare: reformele in justitie, in privinta ajutorului de stat, in domeniul concurentei. Alte criterii importante tin de drepturile minoritatilor si managementul fondurilor PHARE. Sigur, toate problemele sunt importante, dar cred ca asigurarea independentei judecatorilor, reforma sistemului Justitiei, lupta impotriva coruptiei sunt „prioritatile prioritatilor”. Asteptam ca Romania sa faca progrese vizibile. Am avut, pe aceasta tema, discutii foarte constructive, de substanta, cu presedintele Basescu si cu mai multi ministri. Am discutat aceste probleme in amanunt. Cred ca presedintele are dreptate sa spuna ca nu putem generaliza cand vorbim de coruptie la nivelul societatii. In acelasi timp insa, pentru romanul de rand coruptia chiar este o problema. Se vede ca este o problema si din actiunile Guvernului, si din evaluarile pe care le primim de la organizatiile nonguvernamentale, care radiografiaza foarte bine problemele cu care se confrunta tara. Sa fie clar: nu este treaba noastra sa combatem coruptia, ci a administratiei, a guvernului si a fiecarui roman in parte. “
Vom reveni … CUM ȘI-A FĂCUT BĂSESCU SECURITATE (DNA – SRI – MAI …) ȘI A LUAT JUSTIȚIA ÎN MÎNĂ … SPERĂM SĂ SE SCHIMBE ROLURILE ȘI SĂ ÎI DEA JUSTIȚIA …