BILANȚUL MICROSOFT KOVEȘI TAPALAGĂ SRI COMISIA UE’E important sa folosim cateva cuvinte cheie pentru strategia noastra si a Ministerului Public, calitatea actului de urmarire penala, atentia la respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor’ Augustin Lazar (Agerpres, 16 februarie)

Conform lui Tapalagă, SRI a invadat (mica invazie) DNA și a pus stăpînire pe procurorii mai slab pregătiți și/sau corupți, pentru că cei buni au plecat (putin nedumeriți) și acum îi povestesc naivului Tapalagă, cum făcea SRI (Securitatea ver. 2.0) dreptate în legea ei de jaf și tîlhărie în asociere cu Microsoft, Vîntu, Vlădescu, Ghiță … etc., prin birourile și pe holurile DNA (secția penală SRI), unde dosarele veneau (gata făcute cu funduliță).

TAPALAGĂ ÎI FACE OPERAȚIE ESTETICĂ DE IMAGINE ȘI HIMENOPLASTIE REPUTAȚIONALĂ  LUI KOVEȘI

Dar el crede sincer că acum de cînd SRI se preface că s-a retras în cazărmi, Koveși după un deceniu de ticăloșenii se va apuca să rspecte legea … pe care tot ea a făcut-o țăndări … și are dosare tergiversate și manipulate cît să o bage pe ea personal direct în pușcărie … cam naiv domnu’ Tapalagă … sau bine informat și direcționat … via Comisia UE – administrația Microsoft – Goldman Sachs – Soroș …

Tapalagă – Activitatea procurorilor anti-coruptie beneficiaza de evaluari la superlativ in rapoartele de monitorizare ale Comisiei Europene.

 Rapoartele Comisiei Europene sunt redactate în baza informațiilor furnizate în primul rînd de OLAF – al cărui Director Giovani Kessler este cercetat penal pentru înregistrări ilegale și acuzat de ticluire de dosare în scopuri politice … acesta colaborează foarte bine cu cei mai corupți procurori din DNA controlați de SRI – Irinel Paun – Claudiu Dumitrescu – Doru Țuluș – Cătălin Vartic …

Tapalagă – Procurorii anticoruptie functioneaza de zece ani incoace in conditii de ostilitate crescanda, motiv pentru care singura lor sansa de supravietuire este iesirea urgenta din autosuficienta si abandonarea ideii ca pot dispune discretionar de puterea lor. 

De zece ani încoace procurorii DNA (SRI) comit abuzuri criminale împotriva drepturilor fundamentale ale cetățenilor castei țări pe care au jurat să o apere … sunt în fapt o bandă de asasini inconștienți.

E important sa folosim cateva cuvinte cheie pentru strategia noastra si a Ministerului Public, calitatea actului de urmarire penala, atentia la respectarea drepturilor fundamentale ale persoanelor. Augustin Lazar (Agerpres, 16 februarie)

Este VITAL (Fundamental) nu important … dacă nu asta respectați ce respectați … pe Microsoft – Comisia UE – Vlădescu – Ghiță – Negulescu …

TAPALAGĂ – MANIPULEAZĂ ÎN FAVOAREA MICROSOFT

Procurorul general a facut aceste declaratii la sedinta de bilant a DIICOT, unde a mai remarcat o problema subliniata si la bilantul DNA: cauzele pe stoc, unele mai vechi de cinci ani de la sesizare.

 Una din cauzele majore ale deprofesionalizarii unor anchete DNA trebuie cautate inclusiv in colaborarea cu Serviciul Roman de Informatii. Pana la decizia Curtii Constitutionale din 16 februarie 2016, care a scos complet SRI din achetele penale, influenta serviciului asupra anchetelor DNA a crescut constant. Pe baza protocoalelor incheiate dupa trocul Basescu-Ponta si numirea noilor sefi in 2013, colaborarea s-a transformat de-a lungul a trei ani intr-o mica invazie.

Mai multi procurori DNA au raportat situatii in care ofiterii SRI participau la audieri, instalati in birourile procurorilor. Potrivit surselor din sistem, ofiterii erau prezenti zilnic in institutie, unde isi faceau aparitia de cele mai multe ori neanuntati. “Cei de la SRI veneau si cu denuntatorii lor, pe care-i gaseam martori protejati in unele dosare si inculpati in altele. Veneau de mana cu oameni aflati sub influenta lor”, semnaleaza unul din anchetatorii cu care am stat de vorba in documentarea acestui articol.

Dar ofiterii nu le-au adus doar informatii si dosare grele, ci pe usa DNA au intrat odata cu ei si procurori mai slabi pregatiti, dar perfect manevrabili, dispusi sa execute. Unii bine pregatiti au venit si au plecat putin nedumeriti de ce au gasit: tot mai multe dosare care nu puteau fi sustinute in instanta, dar trimise in judecata pe ideea “vedem daca tine”.

Aceasta relatie nefiresc de stransa intre anchetatori si ofiterii de informatii a avut ca rezultat si unele dosare discutabile, pe langa multe altele solid documentate, soldate cu condamnari rasunatoare. Unii procurori au ajuns chiar sa numeasca DNA, in urma cu vreo doi – trei ani, “sectia penala a SRI”. Acesti procurori isi amintesc ca se intampla uneori ca informatiile pe baza carora se deschidea un dosar sa vina la pachet cu rechizitoriul si incadrarea gata facute. Unii acceptau, altii refuzau acest mod de lucru.