ÎN ATENȚIA DOAMNEI KOVEȘI ! 
ÎN ATENȚIA DOAMNEI MORARU !
ÎN ATENȚIA DOMNULUI ȘTEFAN !  

ÎN ATENȚIA DOMNULUI HELLVIG ! 
ÎN ATENȚIA DOMNULUI IOHANNIS ! 

Sute de milioane furate de Microsoft – RSC- Medist – Asesoft – Teamnet … furnizori ’strategici’ ai SRI – MAI – GUVERNUL ROMÂNIEI – UNIUNEA EUROPEANĂ … 

CITIȚI CE PROMITEAU VLĂDESCU ȘI COMPANIILE SALE ÎN ANUL 2004 înainte să apară GHIȚĂ…

ÎN 2007 A APĂRUT GHIȚĂ – COLDEA – MAIOR – KOVEȘI…

ȘI ASTĂZI SUNTEM EXACT UNDE AȚI DORIT SĂ AJUNGEM …. 

NOAPTEA MINȚII – CONTROLUL MINȚII – MICROSOFT !

09.07.2004, Adevărul – Asigurarea confortului salariatilor – reteta de succes in afaceri

http://www.adevarul.ro/societate/Asigurarea-confortului-salariatilor-reteta-afaceri_0_67795074.html

Arhiva:  Nr.4360 – 9 Iulie 2004

Sauna si „trasul de fiare” sunt considerate munca, in firma unor pusti care informatizeaza spitalele din Romania

Cum ar fi sa mergi la serviciu cand vrei, sa muncesti din placere si sa mai si castigi bine?

Ceea ce pentru majoritatea patronilor si salariatilor este de neimaginat, a devenit reteta de succes pentru patru tineri.

Doi finantisti (Sebastian Vlădescu, Carmen Vlădescu n.r.) si doi tehnicieni IT (Ionel Manole, Alin Alexandrescu n.r.) s-au hotarat sa-si faca propria lor companie de software, o firma altfel decat celelalte.

Au pornit de la 40.000 de euro, capital initial, au castigat un proiect Phare care le-a adus 50.000 de euro, sprijin financiar nerambursabil, iar acum au ajuns la o cifra de afaceri de 1 milion de euro.

Munca de placere, mai eficienta decat programul rigid La Romanian Soft Company lucreaza 20 de oameni. Cel mai tanar are 24 de ani, cel mai „batran” – 28.

In urma castigarii proiectului Phare si-au cumparat aparatura de ultima generatie cu care se mandresc.

Cei patru tineri patroni spun insa ca nu echipamentele puternice i-au ajutat sa dea lovitura pe piata de software, ci echipa. Unii sunt inca studenti, altii lucrau, inainte de a veni la aceasta firma, sub calificarea si potentialul lor.

S-au angajat la RSC si oameni care detineau functii importante in companii mari, dar se simteau sufocati de programul rigid pe care il aveau. Elisei Craciun, unul din actionarii firmei si, totodata, director general, spune ca a urmarit sa aduca oameni cu mintea deschisa.

„Nu am vrut neaparat experienta. Chiar si in cazul nostru, al patronilor, cata experienta poti sa ai la 28 de ani? Nici performantele din facultate nu au fost un criteriu. Termini facultatea, in cel mult 6 luni de zile te obisnuiesti cu locul de munca, dar daca n-ai imaginatie, nu simti ceea ce este imprejurul tau, nu ai dorinta de a face ceva deosebit, degeaba esti un pachet de cunostiinte teoretice.”

Munca de placere a dat rezultate fantastice. Teoretic, programul de lucru incepe la 9.00 si se termina la 18.00, dar fiecare vine si pleaca cand vrea. Important este sa-si faca treaba. in total, salariatii stau la birou peste cele 8 ore pe zi, prevazute de program, inclusiv sambata si duminica, fara sa le impuna cineva acest lucru.

In firma lui Elisei, munca se cheama si orele petrecute in sala de sport, in care s-au investit 500 de milioane de lei, in sauna sau la masa de ping-pong. Tot istoricul medical al unui pacient – inregistrat pe card.

Marfa cu care au dat lovitura cei de la Romanian Soft Company se numeste „Hipocrate” si este un sistem informatic integrat pentru managementul medical si financiar al unui furnizor de servicii medicale.

Cu el, spitalele pot inregistra, accesa si prelucra instantaneu toate datele medicale privind pacientii de la internare, analize de laborator, administrarea tratamentului etc.

Aplicatia arata ca un site Internet si este atat de precisa incat indica doctorilor nivelurile normale pentru orice tip de analiza si poate face distinctia intre pacientii barbati, femei, femei insarcinate sau copii.

Totodata, aplicatia descurca problemele unui spital nu numai din punct de vedere medical, ci si organizatoric si financiar. „Luni de zile am stat in spital ca sa intelegem cum functioneaza. Tot ce era incurcat, in gestiune, in organizare, trebuia limpezit pentru a fi introdus in program.

Ajunsesem sa visam cate sectii si ce specializari sunt, si recitam valorile normale pentru majoritatea investigatiilor clinice”, povesteste Elisei. „Hipocrate” a fost deja implementat in cateva spitale mari din Capitala – „Dr. Dimitrie Gerota”, „Dr. Agripa Ionescu”, Sfantul Ioan, Spitalul Judetean Alexandria si Spitalul Judetean Constanta. Acum vor sa-si extinda serviciile la nivelul Casei de Asigurari de Sanatate a Apararii, Ordinei Judecatoresti si Sigurantei Nationale.

Daca proiectul va fi aprobat, in cativa ani, pacientii acestei case vor putea sa-si tina toate fisele medicale pe un simplu card, iar retetele pentru eliberarea medicamentelor vor ajunge la farmacii din momentul in care au fost completate de doctori, prin calculator.

Pana atunci, firma incearca sa obtina certificatul de calitate CMMI, cel mai prestigios din lume. „Sunt o gramada de cerinte, nu exista evaluator in Romania, nici o firma romaneasca nu este inca certificata in acest sistem. Noi speram insa ca vom reusi”, spune Elisei.

Caterina NICOLAE