KOVEȘI și CONFERINȚELE MICROSOFT (2003-2006)

ANDREI PLESU : „
Nu va pot da decât raspunsul lui Caragiale, care nu stia înca ce e Microsoftul dar avea un IQ enorm. „Progresul conduce lumea dupa legi fatale. Odata pornit, nimeni si nimic nu îl mai poate opri”. Caragiale a avut înca o data dreptate: nu se mai poate face nimic, asta e situatiunea, se salveaza cine poate.” Universitatea de Vest Timișoara – 8 Decembrie 2006

#IMPOSTOAREA KOVEȘI NU CREDE ÎN LACRIMI … SAU CONȘTIINȚĂ … MINTEA E LA MAIOR … PISTOLUL LA COLDEA … PODGORIA LA GHIȚĂ … restul este doar MICROSOFT …

Scene incredibile au avut loc la TVR 1, sâmbătă seara. La emisiunea ”Profesioniștii” a Eugeniei Vodă au fost invitați jurnaliștii Emilia Șercan și Cătălin Tolontan.

Emilia Șercan a plecat din timpul emisiunii, care a fost înregistrată, după ce a fost întrebată de ce a acceptat să lucreze la Realitatea TV, unde avea un salariu de 8.500 de euro, condusă, la acea vreme, de Sorin Ovidiu Vântu.

”Am făcut un compromis.”, a răspuns Șercan la întrebarea Eugeniei Vodă.

Însă, după numai câteva minute, Șercan a izbucnit în lacrimi și s-a ridicat, spunând că nu poate continua pentru că se simte o ”impostoare”.

”O aud cum plânge în culise, dar nu vrea să revină!”
,
a relatat Eugenia Vodă, ulterior.  

”Oare o să râdă Vântu în pușcărie?”, a întrebat Vodă, iar Tolontan a răspuns:

”Poate o să îi trimită iar flori.”

KOVEȘI PRIMEȘTE ȘAMPANIE (Ghiță), BANI (Microsoft) ȘI FLORI DE LA BACOVIA (MICROSOFT) …

Și flori de plumb pe funerar mormînt stau singur lîngă Microsoft și plîng …

Koveși vezi că ai IQ mic de cucuveamov și progresul nu îl mai poți opri … te duci la pușcărie …
vorba lui Edgar Allen Poe : 

De-o fi ntr-o noapte ori într-o zi … te dus o să te duci …

… și o să rîdă Ghiță și cu Gates de tine … cu sau fără conștiință …





EMILIA SERCAN

#MICROSOFT ANUNȚ :

VINDEM CONȘTIINȚA LUI #KOVEȘI … E CA NOUĂ … ALBA-NEAGRA !

AM CUMPĂRAT-O LA PACHET CU CONFERINȚELE MICROSOFT ȘI CONȘTIINȚELE UNORA CA: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, H.R. Patapievici, Mircea Mihăieş, Nicolae Manolescu, Vladimir Tismăneanu, Mihai Răzvan Ungureanu, Theodor Baconsky, Andrei Codrescu. Au mai fost invitaţi scriitorii Mario Vargas Llosa şi Adam Michnik.

 

MINTEA LUI KOVEȘI CEA DE PE URMĂ … CĂ DE INIMĂ …

Pe lânga binomul inima clinica-inima romantica, voi mentiona, rapid, si o alta asociere practicata de simtul comun: binomul inima-minte. Inima ar fi organul cu care ai trairi, cu care simti, cu care îti pasa de lume, iar mintea – organul responsabil cu gândirea, organul cu care întelegi si organizezi lucrurile. Mintea ar fi, deci, polul rece al fiintei noastre, iar inima – cel cald. Disjunctia este fara îndoiala artificiala pentru ca, în realitate, sentimentele nu sunt în mod necesar nearticulate, stupide, nereflectate, iar gândurile nu sunt necesarmente sterpe de afectivitate. Exista o coerenta, o logica a sentimentelor, dupa cum exista si un patos al ideilor. Gândirea nu e o chestiune strict intelectuala; pe de alta parte, centrele emotivitatii sunt pe scoarta, în creier.

Andrei Pleșu – Conferințele Microsoft – Universitatea de Vest – 8 Decembrie 2006 …

Binomul Maior – Coldea – Koveși luase ființă (2006) … și …

31 Decembrie 2006 – (George Soroș – Goldman Sachs) prin iunterpuși Barroso – Rehn urmau să vină să ne bage (parțial) în UE (1 Ianuarie 2007) … lăudîndu-i pe Tăriceanu (Vlădescu) pentru lupta împotriva corupției alături de Binom (Maior – Coldea – Koveși)

2007 – Sebastian Ghiță se asociază cu Sebastian Vlădescu, asociat cu Microsoft și încep ’proiectul’ jaf fără limite și fără frontiere … pînă apare Guccifer și publică secretele lui Maior …

1 Februarie 2007 – Bill Gates vine la Băsescu – Tăriceanu să fie decorat pentru jaful pe care îl făcea în România … și pe care urma să îl continue astfel protejat și promovat de KOVEȘI – COLDEA – MAIOR – VLĂDESCU – GHIȚĂ …

LAURA CODRUȚA KOVEȘI – INIMA MICROSOFT … CĂ MINTEA ERA LA MAIOR, PISTOLUL LA COLDEA ȘI PODGORIA LA GHIȚĂ

ANDREI PLEȘU – DESPRE INIMĂ … DE PIATRĂ

Timisoara, Universitatea de Vest, 8 decembrie 2006

Întrebare: Cum vedeti dvs. Microsoft? Cum credeti ca aceasta lume tehnologica ce creste exponential va influenta spatiul cultural? Exista dezavantaje?

Andrei Pleșu : Cred ca, daca tot acest instrumentar ramâne doar un instrumentar, este foarte bine. El poate fi utilizat si ajuta. Daca devine o ideologie, un mod de viata, daca începem sa ne îndragostim de ordinatorul din fata noastra, traim într-o relatie din ce în ce mai echivoca.

Î: Am sa va dau un citat dintr-un filosof german care spunea ca diferenta dintre un om cu IQ mediu si un om cu IQ de geniu este mai mare decât cea dintre un om mediu si maimuta, ceea ce ar explica respectivele comentarii la articole. Întrebarea mea era de fapt cum credeti dvs ca intelectualii, oamenii de cultura pot lucra împreuna cu Microsoftul, care este un gigant în domeniu, si schimba acest mediu în care se exprima doar oameni medii într-un mediu care sa se adreseze si elitelor?

A.P.: Nu va pot da decât raspunsul lui Caragiale, care nu stia înca ce e Microsoftul dar avea un IQ enorm. „Progresul conduce lumea dupa legi fatale. Odata pornit, nimeni si nimic nu îl mai poate opri”. Caragiale a avut înca o data dreptate: nu se mai poate face nimic, asta e situatiunea, se salveaza cine poate.

http://www.revistaorizont.ro/conferintelemicrosoft/index.php/conferinte?cid=16

 

SĂ RÎDEM CU VÎNTU … ȘI KOVEȘI LA PUȘCĂRIE

Scene incredibile au avut loc la TVR 1, sâmbătă seara. La emisiunea ”Profesioniștii” a Eugeniei Vodă au fost invitați jurnaliștii Emilia Șercan și Cătălin Tolontan.

Emilia Șercan a plecat din timpul emisiunii, care a fost înregistrată, după ce a fost întrebată de ce a acceptat să lucreze la Realitatea TV, unde avea un salariu de 8.500 de euro, condusă, la acea vreme, de Sorin Ovidiu Vântu. ”Am făcut un compromis.”, a răspuns Șercan la întrebarea Eugeniei Vodă. Însă, după numai câteva minute, Șercan a izbucnit în lacrimi și s-a ridicat, spunând că nu poate continua pentru că se simte o ”impostoare”. ”O aud cum plânge în culise, dar nu vrea să revină!”, a relatat Eugenia Vodă, ulterior.

”Oare o să râdă Vântu în pușcărie?”, a întrebat Vodă, iar Tolontan a răspuns: ”Poate o să îi trimită iar flori.”.

Înainte de acest episod, Șercan a povestit cu SOV i-a trimis, în urmă cu câțiva ani, de ziua lui, un coș cu flori și 6 sticle de șampanie Don Perignon, pe care i le-a returnat la vila sa. Pe atunci, Șercan lucra la Evenimentul Zilei, iar după o perioadă, urma să accepte oferta de 8.500 de euro luna, de la Vântu.

”V-am văzut numele pe o listă a ministrului de interne în timpul manifestațiilor # rezist și atunci mi-a venit ideea să vă invit”, a spus Eugenia Vodă a spus în deschiderea emisiunii.

Alături de alți colegi de presă, ambii ziariști au fost nominalizați de ministrul Carmen Dan drept ”lideri de opinie care au incitat la ieșirea în stradă”. Ediția ”Profesioniștii” a fost dedicată de această dată jurnalismului de investigație.

Emilia Șercan este cea care a expus mafia plagiatelor din sistemul academic din România la cel mai înalt nivel.

Gabriel Oprea, Neculai Onțanu, Petre Tobă sau Robert Negoiță sunt doar câteva dintre numele deconspirate prin cercetările Emiliei Șercan, care este și profesor la Facultatea de Jurnalism.

La rîndul său, Cătălin Tolontan este parte a echipei de investigație a Gazetei Sporturilor.

http://www.stiripesurse.ro/scene-incredibile-la-tvr-jurnalista-emilia-ercan-a-plecat-in-lacrimi-din-emisiunea-eugeniei-voda_1188822.html

 

SĂ TÎRGUIM CONȘTIINȚE … DE CUCUVELEMOV …

Intr-un interviu, Sorin Ovidiu Vantu spunea ca in tara mai sunt putine constiinte de vanzare. Si se referea inclusiv la jurnalisti. Unul dintre ei este Emilia Sercan, despre care am scris ca este proiectul ratat al Realitatii TV, in momentul in care a fost numita oficial manager al unui departament de investigatii-reportaje-documentare. Pe 9 iulie, la scurt timp dupa ce SOV s-a debarasat de ea, am aruncat intrebarea: cat a costat acest proiect? Ma refeream la cumpararea constiintei ziaristei care inainte isi adauga semnatura la articole din EVZ impotriva parintelui FNI, dar si costurile pe lefurile intregii echipe samd. Niciun raspuns. Il am acum, partial: prima de instalare de 18.000 de euro, in martie 2008.

http://www.reportervirtual.ro/2010/05/cat-costa-o-constiinta-pentru-sov.html

Conferinţele Microsoft s-au derulat între 2004-2006. Conferenţiarii care au încasat bani de la Microsoft România au fost: Gabriel Liiceanu, Andrei Pleşu, H.R. Patapievici, Mircea Mihăieş, Nicolae Manolescu, Vladimir Tismăneanu, Mihai Răzvan Ungureanu, Theodor Baconsky, Andrei Codrescu. Au mai fost invitaţi scriitorii Mario Vargas Llosa şi Adam Michnik.

Ţîfna lor elitistă a fost trădată chiar de unul dintre iniţiatorii acestor „conferinţe“. Este vorba despre acelaşi Mircea Mihăieş care, în articolul citat mai sus, încercînd din senin să arunce cu zoaie în „gaşca lui Iliescu“, practic, defineşte chiar grupul „conferenţiarilor Microsoft“: „Numai la gândul că un Fănuş Neagu, un Dinu Săraru, un Ludovic Spiess, un Sergiu Nicolaescu şi ceilalţi «apolitici» din gaşca lui Iliescu ar fi puşi în situaţia de a conferenţia în faţa unui public de genul celui care a rupt uşile la Conferinţele Microsoft mă trec fiorii unui râs homeric. Am dat nu întâmplător aceste nume, pentru că ele reprezintă tot ce are mai spectaculos pesedismul în materie de intelectuali. Adică aceeaşi veche gardă a băieţilor obişnuiţi să sufle în trâmbiţa partidului, oricare va fi fiind acela. Servilitatea a fost întotdeauna aducătoare de arginţi şi de posturi grase!“.

O mai bună radiografie a „Grupului Microsoft“ nici că putea s-o facă altcineva mai bine ca Mircea Mihăieş, căci toţi cei care-l formează au fost cu adevărat „trâmbiţa partidului“, iar „servilitatea“ lor chiar „a fost întotdeauna aducătoare de arginţi şi de posturi grase!“.

Că banii făceau parte din şpăgile grase din „Dosarul Microsoft“ este cu totul altceva, nu numai expresia „servilismului“, ci şi a unei ipocrizii care, mai devreme sau mai tîrziu, te pocneşte în moalele capului de te ia mama dracului, cum se spune în popor.

http://www.cotidianul.ro/gabriel-liiceanu-andrei-plesu-hr-patapievici-platiti-din-afacerile-
microsoft-291721/