În atenția Doamnei Procuror Șef Serviciu DNA 

MIHAELA MORARU IORGA 

Ref. Dosar 85/P/2011

Vă rugăm să îi comunicați Șefei Dvs. Laura Codruța Koveși să își schimbe șosețelele de marinar (cu dungi orizontale) cu șosețele cu dungi verticale cum se poartă la Târgșor …

… pentru că Black Cube nici nu a început încă …


dar urmează … în SUA
 

BSG (Beny Steinmetz Group) speră să facă influența lui Soros asupra guvernului S.U.A. și, în special, asupra administrației Obama, o parte esențială a cazului său.  

Un proces, intentat de (Beny Steinmetz)  în valoare de 10 miliarde dolari împotriva lui George Soros il acuză pe pretinsul miliardar ’umanitar’, (un adeversar al Statului Israel și al României) de a se amesteca în politica unei țări africane sărace (așa ca România) pentru a-și stabili propriile proiecte/profituri, o analiză asupra activității sale,  pe care criticii miliardarului spun că  reflectă modul său de operare “modus operandi” de mult timp. 

George Soroș operează începînd din 1987 în Uniunea Sovietică in parteneriat cu Gorbaciov, și în România din 5 Ianuarie 1990 în parteneriat cu Ion Iliescu, Silviu Brucan si ulterior cu Laura Codruța Koveși. 

“Steinmetz susține că Soros a fost motivat de ostilitatea față de Israel și de o nemulțumire de 20 de ani împotriva lui Steinmetz în legătură cu o afacere din Rusia și despre presupusa sa ostilitate față de Israel.

 

SOSETELESOROȘ – ILIESCU – KOVEȘI – GATES – GHIȚĂ …

„Soros a fost motivat numai de răutate, deoarece nu exista nici un interes economic pe care la avut în Guineea”, afirmă BSGR în dosarele instanțelor. „Americanii nu înțeleg măsura în care Soros consolidează această agendă anticonstituțională și anti-americană”. – J. Christian Adams, fost avocat al DOJ

“Steinmetz susține că Soros a fost motivat de ostilitatea față de Israel și de o nemulțumire de 20 de ani împotriva lui Steinmetz în legătură cu o afacere din Rusia și despre presupusa sa ostilitate față de Israel.

 „Pentru Soros, succesul lui Steinmetz, precum și promovarea sa activă și pasională a vieții, afacerilor și culturii israeliene sunt anateme”, a spus BSGR în plângere. „Soros este, de asemenea, cunoscut pentru vechiul său animus față de statul Israel”.

Investitorul în vârstă de 86 de ani, care controlează o rețea de organizații nonprofit internaționale, în plus față de vastul său imperiu financiar, și-a folosit puterea cu guvernul din Guineea pentru a îngheța compania israeliană BSG Resources din contractele miniere lucrative de minerit pentru mine,

La procesul depus luna trecuta la Curtea Federala din New York de catre BSG Resources. „Soros a fost motivat numai de răutate, deoarece nu exista nici un interes economic pe care la avut în Guineea”, afirmă BSGR în dosarele instanțelor. „Americanii nu înțeleg măsura în care Soros consolidează această agendă anticonstituțională și anti-americană”. – J. Christian Adams, fost avocat al DOJ

Un purtător de cuvânt al lui Soros, care sprijină regulat guvernele democratice în Europa de Est și Africa, a declarat că filantropul are un interes pe tot parcursul vieții pentru a ajuta națiunile sărace și a susținut doar o cercetare a BSG din preocupările legate de corupție.

Oricare ar fi rezultatul final al cazului actual, nu este prima dată când Soros a fost acuzat că a semănat o schimbare politică pentru a avansa o agendă personală.

Criticii din întreaga lume, inclusiv în S.U.A. și în patria de origine a lui Soros din Ungaria, spun că finanțatorul liberal se emulează adesea ca umanitar în timp ce manipulează peisajul politic.

„Ne-am angajat să folosim toate mijloacele legale pe care le avem la dispoziție pentru a opri grupurile de spionaj ale societății pseudo-civile, cum ar fi cele finanțate de George Soros”, a declarat recent ministrul capacităților umane Zoltan Balog din Ungaria.

În S.U.A., Soros a cheltuit foarte mult pe politică de la casele de avocați locali la campanii prezidențiale.

În timp ce obiectivele sale au inclus reformarea sistemului de justiție, realizarea egalității de venituri, lupta împotriva schimbărilor climatice și combaterea rasismului, criticii spun că și-a folosit banii pentru a cumpăra o influență masivă în cadrul Partidului Democrat.

Soros a fost, de asemenea, acuzat de utilizarea Fundației pentru o Societate Deschisă și a conexiunilor diplomatice ale SUA pentru a interfera cu guvernul Macedoniei, potrivit senatorului Mike Lee, R-Utah.

În 2002, Soros a fost condamnat în Franța de tranzacționarea privilegiată pentru cumpărarea de mize în societățile deținute anterior de guvern, inclusiv societatea Société Générale, pe baza unor informații confidențiale.

În acest caz, BSG este controlat de nemesisul lui Soros și de miliardarul coleg, Beny Steinmetz, care îl acuză pe Soros și pe organizațiile sale nonprofit de orchestrarea unei campanii de mituire pentru a manipula administrația președintelui Alpha Conde pentru a desființa contractele miniere din BSGR.

Steinmetz susține că Soros a fost motivat de ostilitatea față de Israel și de o nemulțumire de 20 de ani împotriva lui Steinmetz în legătură cu o afacere din Rusia și despre presupusa sa ostilitate față de Israel.

„Pentru Soros, succesul lui Steinmetz, precum și promovarea sa activă și pasională a vieții, afacerilor și culturii israeliene sunt anateme”, a spus BSGR în plângere. „Soros este, de asemenea, cunoscut pentru vechiul său animus față de statul Israel”.

BSG a fost înlăturată de drepturile sale miniere atunci când a refuzat să plătească sute de milioane de dolari pentru a-și păstra licența de exploatare minieră, potrivit protestei, care mai susține că Soros a invitat Departamentul de Justiție al lui Obama să investigheze BSG.

Soros a negat toate acuzațiile. Un purtător de cuvânt al lui Soros a declarat pentru Fox News că BSG încearcă să distragă atenția de la propriile probleme juridice.

„Acuzațiile din procesul BSGR sunt frivole și complet false”, a spus purtătorul de cuvânt. „Procesul este o cascadorie de PR menită să îndepărteze atenția de la problemele legale din BSGR în diferite jurisdicții”

BSG speră să facă influența lui Soros asupra guvernului S.U.A. și, în special, asupra administrației Obama, o parte esențială a cazului său.

După ce sonda susținută de Soros a cerut dovezi de luare de mită împotriva BSG, Departamentul de Justiție al SUA a convocat un juriu mare pentru a examina cazul.

Criticii spun că este un exemplu al lui Soros, folosind influența sa politică pentru a-și îndeplini scopurile. J. Christian Adams, fost avocat al DOJ sub conducerea lui Obama, care este acum președinte al Fundației Legale de interes public, a declarat pentru Fox News că Soros avea DOJ-ul lui Obama la revedere. „Organizațiile Soros din S.U.A. au jucat un rol esențial în elaborarea politicii DOJ în cadrul administrației Obama”, a spus Adams, observând că Soros a fost implicat în procedurile de poliție și în regulile ID ale alegătorilor din întreaga țară. „Americanii nu înțeleg măsura în care Soros consolidează această agendă anticonstituțională și anti-americană”. Un purtător de cuvânt al DOJ a refuzat să confirme sau să nege dacă investighează BSG ca parte a unui caz penal, dar a confirmat că a găsit jurisdicție în trecut pentru a investiga mita în industria minieră lucrativă din Guineea în cazurile care nu implică nici BSG, nici Soros. Avocat pentru resursele BSG Louis Solomon a declarat pentru Fox News că speră să înceapă procedurile judiciare în iulie în New York City.

A $10 billion suit against George Soros accuses the self-styled humanitarian of meddling in the politics of a poor African country in order to settle his own scores, a charge the billionaire’s critics say reflects his longtime modus operandi.

The 86-year-old investor, who controls a web of international nonprofits in addition to his vast financial empire, used his sway with the government of Guinea to freeze Israeli company BSG Resources out of the West African nation’s lucrative iron ore mining contracts, according to the suit filed last month in New York Federal Court by BSG Resources.

„Soros was motivated solely by malice, as there was no economic interest he had in Guinea,” BSGR alleges in court papers.

“Americans do not understand the extent to which Soros fuels this anti-constitutional, anti-American agenda.”

– J. Christian Adams, former DOJ attorney

A spokesman for Soros, who regularly supports nascent democratic governments in Eastern Europe and Africa, said the philanthropist has a lifelong interest in helping impoverished nations, and only backed a probe of BSG out of corruption concerns.

Whatever the ultimate outcome in the current case, it is not the first time Soros has been accused of sowing political upheaval to advance a personal agenda. Critics around the world, including in the U.S. and in Soros’ homeland of Hungary, say the liberal financier often masquerades as a humanitarian while manipulating the political landscape.

“We are committed to use all legal means at our disposal to stop pseudo-civil society spy groups such as the ones funded by George Soros,” Hungary’s top education official, Minister of Human Capacities Zoltan Balog said recently.

In the U.S., Soros has spent heavily on politics from local district attorney races to presidential campaigns. While his stated goals have included reshaping the justice system, achieving income equality, battling climate change and fighting racism, critics say he has used his money to buy massive influence within the Democratic Party.

Soros has also been accused of using his Open Society Foundation and U.S. diplomatic connections to interfere with the government of Macedonia, according to Sen. Mike Lee, R-Utah.

In 2002, Soros was convicted in France of insider trading for buying stakes in companies previously owned by the government, including the bank Société Générale, based on confidential information.

In the current case, BSG is controlled by Soros’ nemesis and fellow billionaire Beny Steinmetz, who accuses Soros and his nonprofits of orchestrating a bribery probe to manipulate the administration of President Alpha Conde to strip BSGR of mining contracts.

Steinmetz claims Soros was motivated by hostility toward Israel and a 20-year-old grudge against Steinmetz regarding a business in Russia and his alleged hostility towards Israel.

“To Soros, Steinmetz’s success, as well as his active, passionate promotion of
Israeli life, business and culture are anathema,” BSGR said in the complaint. “Soros is also well known for his long-standing animus toward the state of Israel.”

BSG was stripped of its mining rights when it refused to pay hundreds of millions of dollars to keep its mining license, according to the suit, which further alleges Soros enlisted Obama’s Department of Justice to investigate BSG.

Soros has denied all the allegations. A Soros spokesperson told Fox News BSG is trying to divert attention from its own legal issues.

“The allegations in BSGR’s lawsuit are frivolous and entirely false,” the spokesperson said. “The lawsuit is a PR stunt meant to deflect attention from BSGR’s mounting legal problems across multiple jurisdictions.”

BSG hopes to make Soros’ influence on the U.S. government, and in particular the Obama administration, a key part of its case. After the Soros-backed probe claimed evidence of bribery against BSG, the U.S. Department of Justice convened a grand jury to look into the case. Critics say it is an example of Soros using his political clout to further his goals.

1. Christian Adams, a former DOJ attorney under the Obama administration who is now president of Public Interest Legal Foundation, told Fox News Soros had the Obama DOJ at his beck and call.

“Soros’ organizations in the U.S. were instrumental in shaping DOJ policy under the Obama administration,” Adams said, noting allegations that Soros was involved in police procedures and voter ID rules across the nation. “Americans do not understand the extent to which Soros fuels this anti-constitutional, anti-American agenda.”

A DOJ spokesperson declined to confirm or deny whether it is investigating BSG as part of a criminal case, but confirmed it has found jurisdiction in the past to investigate bribery in Guinea’s lucrative mining industry in cases involving neither BSG nor Soros.

Attorney for BSG Resources Louis Solomon told Fox News they hope to begin court proceedings in July in New York City.

Brooke Singman is a Reporter for Fox News. Follow her on Twitter at @brookefoxnews.

 

 

 

http://www.foxnews.com/world/2017/05/05/george-soros-battles-10b-lawsuit-familiar-charges-wielding-political-influence.html

articol mai vechi

articol mai nou