DNA “Nu e nici instituție de prostituție, nici instituție de spectacol, nici instituție de vânzare de carne vie.” Traian Basescu 

DNA E INSTITUTIE DE PROTEJAT CRIMELE COMISE DE MICROSOFT – COMISIA UE – SEBASTIAN VLADESCU – SEBASTIAN GHITA… FLORIAN COLDEA – GEORGE MAIOR … etc.

DNA CUIBUSOR DE NEBUNII … SI CUCUVELEMOV

Traian Basescu v. DNA

„Este o atmosferă îngrozitoare în DNA. (…)

Ne arată și mizeria din interiorul acestei instituții. Pentru mine, cel mai șocant lucru e disprețul pe care îl au procurorii față de cei pe care îi anchetează. Uitați-vă la dialogul lui Negulescu, ale șefei DNA cu procurorii, la dialogul unui Popovici. Nu se poate vorbi așa într-o instituție de stat. Nu e nici instituție de prostituție, nici instituție de spectacol, nici instituție de vânzare de carne vie. Nu am auzit și am trecut prin multe instituții ale statului român, nu am auzit niciodată asemenea dialoguri. (…) Modul acesta de a discuta despre oameni din afara instituției sau chiar oameni din instituție despre ei arată un nivel intelectual lamentabil al acestor oameni. (…) Acum constatăm un lucru de neacceptat – sunt români, dar de proastă calitate multi din ei, ceea ce e îngrozitor”

„Știți ce mi se pare mie relevant? Codruța Kovesi a intrat, când am numit-o eu, într-o criză. (…) Au fost procurori importanți în DNA care au fost împotriva numirii ei. Știu feedbackul din acea vreme.

Spuneau că nu știe carte. Asta era părerea procurorilor de elită din DNA. Spuneau că nu știe carte, că e brutală.

A gestionat această criză de început venind cu un grup de procurori loiali ei în conducere.

A gestionat-o în forță cu Iacob, cu toată echipa care face dosarele la ordin, iar acest lucru nu putea să rămână la nesfârșit fără efecte.

Breșa s-a creat cu DNA Ploiești, care a pus reflectorul pe lucruri în neregulă din interiorul DNA și atunci au prins curaj și cei de la București. Oameni care s-au săturat să execute. (…) Cred că cel mai grav lucru care a stârnit revolta procurorilor a fost faptul că a primit o prelungire de mandat, toți se așteptau să nu o primească, în condițiile în care toți am înțeles că acțiunile șefei DNA erau pentru construirea propriului postament”

DNA trebuie salvată acum de Codruța Kovesi deoarece fiecare zi a acesteia la conducerea DNA „stirbește autoritatea și credibilitatea” instituției.

Greșeala pe care eu am făcut-o de pune oameni cu zero experiență în aceste funcții, nu mai trebuie repetată.

DNA a făcut abuzuri uriașe, iar România va plăti enorm în momentul în care persoanele care nu au avut parte de un proces corect se vor adresa CEDO.

 

articol mai vechi

articol mai nou