„Au trecut 3 săptămâni de la audierea în comisia parlamentară. Nici SRI şi nici persoanele vizate în declaraţia mea nu au ieşit să mă contrazică. Nu am infirmat pentru că ştiau că vor urma dovezile. La început mulţi au avut reţineri faţă de ce am declarat. Acum însă vin confirmări din toate direcţiile. Chiar membrii comisiei de anchetă an pus sub semnul întrebării unele afirmaţii. Mai mult i-au invitat şi pe fostul ministru al apărării Mircea Dusa să confirme un aspect din depoziţia mea. Domnul Dusă a confirmat în totalitate cele prezentate de mine comisiei.
La fel an făcut şi alte persoane chemate la comisie ( DI. Nica, DI. Guşă şi alţii..). Nu înţeleg însă de ce nu s-a sesizat încă Parchetul General. Sunt deja foarte multe persoane care confirmă aceste aspecte, deosebit de grave, aflate sub incidenţa legii penale.
Sunt dovezi certe ale implicării serviciilor secrete în actul de justiţie, iar intervenţia autorităţilor abilitate întârzie, cum de fapt întârzie şi decizia politică pentru aşezarea lucrurilor în matcă lor firescă. De ce oare…???”, a scris Dumitru Iliescu pe Facebook.
Metoda fraudării
Implicarea serviciilor secrete s-a produs „prin crearea unui portofoliu de persoane pe care le promovezi în funcțiile de conducere la nivelul formațiunilor politice, impunerea unor lideri la nivel central ți local și de asemenea controlul asupra unor autorități publice. Adică această chestiune s-a derulat nu numai de formaţiunile politice, ci şi de autorităţile publice constituţionale, inclusiv Parlament, Guvern, membrii Guvernului, unii dintre ei propuşi sau numiţi la propunerea SRI. Pentru cei care nu trebuiau să ajungă în Guvern se găseau imediat mape profesionale, se făceau mape profesionale pe baza informațiilor acumulate la compartimentele de analiză și sinteză sau în arhivă, cum este arhiva SRI, arhiva lui 962, DGIPI, arhiva de la SIPA și așa mai departe”, a afirma Iliescu.
Fostul șef al SPP susține că una dintre metodele de fraudare folosite de serviciile secrete a fost utilizarea judecătorilor din Birourile Electorale: „Judecătorii pe care îi aveau ei la mână erau trimiși în BEJuri și acționau la comanda serviciilor. Serviciile aveau un portofoliu de magistrați și din acel lot au fost desemnați membri ai BEC și ai Birourilor Județene. ”
CSM a sesizat Inspecția Judiciară! Ziua DECISIVĂ pentru soarta DNA. Kovesi, la JUDECATA CSM.
Citește toate EPISOADELE din serial NOI SUNTEM STATUL! despre fraudarea alegerilor din 2009 AICI