SCRISOARE DESCHISĂ

În atenția Domnului Cornel Nistorescu

Stimate Domnule Cornel Nistorescu,

 

Am citit cu deosebită atenție scrisoarea deschisă pe care i-ați adresat-o domnului Rudolph Giuliani și doresc să mă alătur acestui demers și să confirm toate cele afirmate din poziția (de neinvidiat) al unuia dintre cei lucrați începînd din anul 2000 de sistemul pe care îl descrieți deosebit de bine.

Avînd în vedere că sistemul funcționează în prezent la parametri maximi, în ciuda/sfidarea tuturor celor care continuă să îl demaște, vă rog să îmi permiteți să completez și eu, în baza experienței personale începută în anul 2000 și continuată pînă în prezent (și sigur și în viitor), tabloul descris de domnul Giuliani și completat de dumneavoastră.

Spuneți Nu știu, domnule Giuliani, cîți dintre condamnați sunt victimele acestor practici. Unul, zece sau o mie! Dar am văzut oameni nevinovați lucrați de serviciile secrete și de procurorii DNA, din păcate, susținuți și de unii funcționari ai Ambasadei SUA la București.

Dar știm oare cîți dintre cei vinovați au fost astfel lucrați de serviciile secrete și de procurorii DNA, din păcate, susținuți și de unii funcționari ai Ambasadei SUA la București și nu numai?

Știm oare cîți vinovați dovediți sunt încă susținuți de Comisia UE, media internațională și miliardari de tot felul care sunt parte a sistemului cu care suntem obligați să ne confruntăm?

Bill Gates decorat de Băsescu (iubitorul de licurici) și Tăriceanu (luptătorul anti corupție) și protejați de Maior, Coldea, Koveși, Barroso și mulți alții nu este un exemplu singular.

Nici Afacerea Microsoft unde ’marii’ vinovați sunt Gabriel Sandu și procurorul Mihaiela Moraru Iorga, pentru clasarea dosarului și prescrierea faptelor (și a banilor), nu este singulară.

Știu eu răspunsul la aceste întrebări, după ce am petrecut mii de ore la DNA, în sălile de judecată în zeci de procese, în confruntări de mii de pagini cu Comisia UE și OLAF, în discuții cu cei care au creat și exploatează acest sistem.

Toți suntem lucrați astfel încît devenim vinovați sau nevinovați în funcție de interesele pe care cei care conduc acest sistem diabolic le au. Și nu mă refer numai la binecunoscuții și pe drept huliții Maior, Coldea, Koveși. Cu toții folosesc orchestrat instituțiile pentru eliminarea adversarilor sau pentru preluarea controlului asupra unor valori economice.

Ce pretenții putem avea, noi cei care nu suntem parte a acestui sistem, cînd conducătorii cei mai marcanți ai sistemului ajung să se lucreze între ei și cînd Ghiță o deplînge pe Socol și îi acuză pe Maior, Coldea și Koveși și cînd, indiferent de aceste rivalități devenite publice, toți îi apără cu îndîrjire pe Microsoft și sunt protejați și promovați la rîndul lor de Comisia UE, ambasade străine și o mare parte din media internațională.

Versiunea prevalentă a globalizării și democrației în România este impusă de cei mai mari prădători cum sunt Bill Gates (corupător la scară mondială), Manuel Barroso (deținător de zeci de companii în România) și alții ca ei, și de slujitorii lor locali gata de orice crimă pentru a le intra în grații, în schimbul participării oricît de mică la jaf și a protecției pe care continuă să o primească cu condiția de a perpetua sistemul.

Cu stimă,

Dragoș Rișcanu