ISTORIE JUDICIARĂ … INFERNALĂ
Conform Lumea Justiţiei, de numele Mihaela MORARU se leagă însă tergiversarea unui dosar cu un prejudiciu de 100 milioane euro, deschis pe numele lui Ştefan Rădulescu, prieten al fostului preşedinte Traian Băsescu.
Paradox în Justiție! Elena Udrea vs. Vasile Miron – adevăruri nespuse Anca ANDREI, Redactor șef 01.03.2017anchete
http://jurnalul.ro/stiri/observator/cine-este-procuroarea-lui-udrea-mihaela-moraru-iorga-isi-spala-trecutul-cu-microsoft-684991.html
Pe Elena Udrea o cunoaște toată lumea. Fostul ministru al Dezvoltării este anchetată de DNA în mai multe dosare de corupție, pentru unul dintre acestea, procurorii cerând pedeapsa maximă chiar pe 1 martie. Este vorba despre dosarul Gala Bute, unde fostul deputat este acuzată de luare de mită, abuz în serviciu şi tentativă la folosirea de documente ori declaraţii false pentru obţinerea pe nedrept de fonduri europene. Pentru aceste fapte procurorii au solicitat 21 de ani de închisoare, adică 10 ani din fapta cea mai gravă și încă 11 ani din cumularea pedepselor pentru celelalte infracțiuni.
Probabil vă întrebați cine este Vasile Miron și ce legătură are cu Elena Udrea și dosarele ei. Niciuna. Dar are legătură cu Justiția.
În anul 2002, Vasile Miron ucidea o tânăra de 17 ani chiar în noaptea de Crăciun. Aceasta venise să-l colinde împreună cu alți copii. A rămas în urmă, el i-a dat bomboane, a încercat să o violeze, iar apoi frustrat că nu a reușit a ucis-o cu bestialitate. I-a tranșat trupul și l-a aruncat în haznaua din curte. Anchetatorii au fost șocați când au găsit corpul fetei făcut bucăți.
Miron a fost condamnat la 15 ani de închisoare pentru omor deosebit de grav, infracțiune care se pedepsește cu închisoarea de la 15 la 25 ani sau detențiune pe viață. Magistrații au ales să meargă pe pedeaspa minimă, 15 ani.
Ucigașul a fost eliberat condiționat după 10 ani, după ce în trecut mai profitase de două eliberări condiționate pentru furt calificat. La 7 luni de la eliberare, bărbatul a ucis din nou cu bestialitate. Victima i-a fost un băiețel de 10 ani, pe care l-a aruncat apoi într-o râpă.
Concluziile le trageți fiecare…
https://www.bugetul.ro/paradox-justitie-elena-udrea-vs-vasile-miron-adevaruri-nespuse/
MIHAELA MORARU IORGA … LAURA CODRUȚA KOVEȘI
Denunţul penal depus la DNA de Elena Udrea împotriva şefului interimar al SRI, Florian Coldea, a fost adresat procuroarei Mihaela Moraru-Iorga, unul din magistraţii promovaţi în funcţie de Laura Codruţa Kovesi, la câteva luni după preluarea şefiei Direcţiei Naţionale Anticorupţie. Mihaela Moraru Iorga a fost promovată la nivel central în noiembrie 2013, alături de Doru Ţuluş şi Lucian Papici, printr-o decizie a Secţiei pentru procurori a CSM. Astfel, Mihaela Moraru Iorga a fost numită procuror şef al Serviciului de combatere a macrocriminalităţii economico-financiare din cadrul Secţiei de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie a DNA, nivel central, pe o perioadă de 3 ani. Mihaela Iorga Moraru instrumentează, alături de Marius Vârtic, dosarul Microsoft. Conform Lumea Justiţiei, de numele ei se leagă însă tergiversarea unui dosar cu un prejudiciu de 100 milioane euro, deschis pe numele lui Ştefan Rădulescu, prieten al fostului preşedinte Traian Băsescu. Lumea Justiţiei semnala înaintea întrării în vigoare a Noului Cod Penal că acest dosar riscă să se prescrie întrucât pedeapsa pentru anumite tipuri de înşelăciune se reduce drastic, de la 12, la 5 ani de închisoare. Lumea Justiţiei mai scria la acea vreme că, deşi în DNA se ştia despre acest dosar, Mihaela Iorga Moraru şi-a tot dus şefii cu vorba, pretinzând că tot are de instrumentat noi şi noi probe, situaţie ce nu poate fi crezută de nimeni după şapte ani de tergiversări. De altfel, DNA a primit prin executor judecătoresc, o notificare din partea unui alt om de afaceri, partea vătămată în acest dosar. “Nu putem înţelege de ce conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie a tolerat nesoluţionarea acestei cauzei mai bine de 7 ani de când dosarul a fost înregistrat la această instituţie, permiţând apariţia riscului de împlinire a termenului de prescripţie a răspunderii penale a infractorului Rădulescu Ştefan pentru faptele deosebit de grave pentru care este cercetat.(…) Consider că Direcţia Naţională Anticorupţie şi lucrătorii din cadrul acestei unităţi de parchet implicaţi în instrumentarea dosarului sunt răspunzători pentru maniera total neprofesionistă în care s-au efectuat activităţile de cercetare penală, care nu sunt finalizate nici la mai bine de 11 ani de la sesizarea faptelor, iar conducerea Direcţiei Naţionale Anticorupţie este direct răspunzătoare pentru tolerarea acestei împrejurări, motiv pentru care vă informez că îmi rezerv dreptul de a solicita repararea daunelor materiale şi morale ce mi-au fost astfel create, prin toate mijloacele legale, inclusiv prin formularea unei plângeri împotriva statului român la Curtea Europeană a Drepturilor Omului şi prin chemarea în judecată a statului român la instanţele de judecată interne”, se arată în notificare.
http://jurnalul.ro/stiri/observator/cine-este-procuroarea-lui-udrea-mihaela-moraru-iorga-isi-spala-trecutul-cu-microsoft-684991.html