Premierul l-a numit, cu dispensa, pe partenerul sau Vladescu
seful Comisiei de Supraveghere a BCR
ATAC a dezvaluit faptul ca Romanian Soft Company (RSC) este cercetata de catre politie pentru incalcarea drepturilor de autor si a drepturilor conexe. Subiectul era cu atat mai incitant cu cat actualul premier este asociat cu Sebastian Vladescu, cel care controleaza RSC, in alte doua firme. Totul a plecat de la acuzatiile firmei Omnis Group SRL, care acuza RSC ca i-a furat doua programe software. Despre toate astea am scris in numarul nostru din 4 mai a.c. In numarul de sambata, 7 mai a.c., am publicat dreptul la replica al RSC, care neaga acuzatiile ce i se aduc de catre Omnis Group. In acest context, am fost contactati de Dragos Riscanu, patronul Omnis Group. Acesta sustine ca RSC i-a furat munca de zece ani. „De fapt, afirma Riscanu, in Romania, in afara de Omnis, nu exista industrie IT. Sunt niste hoti, adunati sub umbrela unor organizat ii criminale, care traiesc din furtul muncii unor firme ca aceea pe care o conduc“. El mai sustine ca, in prezent, verifica inca cinci firme care s-ar fi „infruptat“ din munca specialistilor sai. Atunci cand ne-a dat aceasta declaratie, patronul Omnis se afla in Elvetia, tot pentru a rezolva un litigiu legat de un furt de proprietate intelectuala.
RSC respinge acuzatiile Omnis
RSC, firma controlata de omul de afaceri Sebastian Vladescu, nu recunoaste ca a sustras codurile programelor ISIS si ISIS Net, create de Omnis Group. Insa concluziile unor controale ale politistilor de la Investigarea Fraudelor, ale Inspectoratului General pentru Comunicat ie si Tehnologia Informa- tiei, precum si ale specialistilor de la ORDA spun ca exista dovezi ca respectiva frauda chiar s-a produs. Politia a declansat urmarirea penala impotriva RSC pentru incalcarea Legii drepturilor de autor si a altor drepturi conexe. De asemenea, si impotriva lui Dragos Sa- racu, fost angajat al Omnis Group, in prezent angajat al RSC, a inceput urmarirea penala. Dupa cum sustine conducerea Omnis, atunci cand Dragos Saracu si Irinel Lupei lucrau la aceasta firma, aveau acces nerestrictionat la sursa de cod a programelor sus amintite. Din acest motiv, sunt suspect i ca ar fi livrat concurentei programele software, care, ulterior, ar fi fost comercializate de catre RSC sub denumirea de ARES NET, CARE NET, Ambulanta si Hypocrate, sustine conducerea Omnis. De altfel, toata informatia ce priveste litigiul dintre Omnis si RSC se afla si pe site-ul www.coruptia.ro.
Talcul ascuns al numirii la BCR
Sebastian Vladescu, cel care controleaza RSC, se pare ca a aplicat in viata privata acelasi principiu ca in afaceri. Si in viata intima Vladescu a fost acuzat de furt. Este vorba despre tanara Irina, fosta sa fina, sotia liberalului Cristian Boureanu. Ca sa fie alaturi de juna, Vladescu, un barbat trecut de 50 de ani, nu a ezitat sa-si paraseasca sotia. Numai ca, dupa trei luni de fericire, Irina l-a parasit pe Sebastian Vladescu pentru ca avea remuscari. In primul rand fata de fiica ei, Ioana, si de fostul ei sot, Cristian. Dupa despartirea de Sebastian Vladescu, Irina si-a manifestat speranta ca acesta va trece peste momentul dificil. Mai mult, ea credea ca esecurile din viata personala ale lui Vladescu se vor transforma in succese profesionale, deoarece Calin Popescu Tariceanu ii este prieten. Asa a fost. Premierul nu l-a lasat la greu pe Vladescu, numindu-l – cu dispensa, pentru ca nu avea 5 ani de vechime in domeniu – seful Comisiei de Supraveghere a BCR. Dupa cum se vede, Irina a avut dreptate. Ba mai mult, ea a facut o remarca plina de subintelesuri atunci cand a afirmat ca Vladescu, Tariceanu, sotia acestuia, dar si ea stiu care este talcul ascuns al numirii fostului ei barbat la BCR.
CRISTIAN SAVA