„Cine are informaţia se duce în faţa unui politician şi îi spune: ‘hă, hă, hă, domnu’ ştim noi’. Exact cum făceau securiştii înainte de Revoluţie. (….) Eu i-aş da afară, dacă aş fi preşedintele României, pe toţi cei care au cerut astăzi aparatură şi bani în plus […] Aceşti oameni trebuie să plece, s-au îmbolnăvit de putere„ Traian Basescu
Comentariile Redacţiei Corupţia.ro
Sau dau informatiile unora ca Bittner si Microsoft sa puna conditii celor care fac afaceri in Romania, si sa ii puna sa cumpere protectie, pentru ca Sebastian Ghita si Sebastian Vladescu opereaza companii sub acoperire care au oricum protectie, de la SRI, MAI si de la DNA.
Microsoft pune la „dispozitia Guvernului” 47% din totalul jafului, Microsoft decide ilegal ca Siemens e singurul furnizor, Bittner decide dupa ce ia mita, că asa e legal, si mita ce mai ramine incepe sa ia drumul SRI (via Alin Cocos si altii catre Sebastian Ghita si altii), mass media, politicieni si multe alegeri, in timp ce DNA vegheaza sa mearga totul uns.
Microsoft pune la dispozitia SRI si MAI software furat, si decide ca e legal, atit timp cit Omnis nu este „protejata” si nu face cadouri la SRI si MAI, in timp ce DNA vegheaza sa mearga totul uns.
„Ca şef de instituţie simt că sunt alături toţi colegii (Microsoft – Nicoleta Bulgaru – Claudiu Dumitrescu – Irinel Paun – Doru Tulus – Catalin Vartic – Kovesi – Monica Pop – Giovanni Kessler – Alessandro Buttice – Alberto Perduca – Giorgio Ficcarelli).
Ca instituţie sunt foarte mulţi cetăţeni (Adrian Nastase, Dan Nica, Mihai Tanasescu, George Maior, Florian Coldea, Sebastian Vladescu, Sebastian Ghita, Vasile Blaga, Ovidiu Artopolescu, Silviu Hotaran, Jonathan Scheele, Onno Simmons, Alessandro Buttice, Calin Popescu Tariceanu) care susţin ce facem, sunt şefi de instituţii (OLAF, SRI, MAI Guvern – beneficiari de fraude, piraterie, coruptie si crima organizata) care susţin ce facem.” Este extrem de evident.
Adica toti sunt complici la POLITIA POLITICA pe care o faceti in asociere criminala cu Microsoft, SRI, MAI, OLAF si altii ? Ne indoim amarnic.
Poate doar OLAF si Microsoft, SRI, MAI, Calin Popescu Tariceanu, Sebastian Vladescu si Sebastian Ghita va sunt (a)laturi ca doar “RSC summarized and compiled in annexes all judicial decisions taken by the Romanian authorities between December 2004 and February 2012 on the facts.”
„Astăzi pot să dau un exemplu concret: în Parlament s-a dezbătut o cerere de arestare preventivă, am primit aprobare pentru a reţine o persoană, dar nu şi pentru a propune arestarea preventivă. (…) Nu aş putea spune dacă este o şicană, pentru simplul fapt că ei nu motivează niciodată aceste decizii, nici nu pot comenta. Dacă ele ar fi motivate, aş putea să spun de ce se resping aceste avize, dar ele nu sunt motivate, pentru că nu-i obligă nimeni să le motiveze. Până la urmă, este o decizie politică ce intervine într-o procedură judiciară„, a spus Laura Codruţa Kovesi.
Calin Popescu Tariceaun si Sebastian Vladescu rugau DNA pe 5 Septembrie 2005, sa ii protejeze impreuna cu Microsoft. SRI, MAI si altii, si sa distruga Omnis si pe noi personal. Exercitiul dureaza de zece ani, si nici noi nu stim daca este o sicana, ca actiunile DNA nu sunt niciodata motivate sau este o decizie politica ce intervine intr-o procedura judiciara, astfel monitorizata de SRI in „cimpul tactic” avind in vedere ca sunt impreuna cu Microsoft si politicieni corupti din UE beneficiarii fraudelor pe care va faceti ca le investigati de zece ani.
Rezolutiile pentru protectia Microsoft, SRI, MAI, OLAF pentru comiterea in continuitate si agravare de fraude, piraterie, coruptie si crima organizata, sunt semnate de Dumneavoastra personal, pe linga suportul si influenta exercitata timp de 10 (zece) ani, tot de Dumneavoastra ilegal si criminal in vederea protejarii si promovarii in deplina cunostinta de cauza a acestor criminali dovediti inca din “December 2004”.
Mai bine lasati-va (si lasati-ne) Doamna Kovesi si mai lasati si alti procurori care nu sunt atit de structural corupti cum sunteit Dvs. (Dosar Microsoft 654/P/2011) sa isi incerce si ei norocul cu SRI care nici ei nu se lasa dusi acum cind “Angajarea SRI în această luptă, până la urmă, de asanare morală a societăţii s-a făcut ca structură de suport a autorităţilor judiciare cu atribuţii în materie şi mă bucur că, în prezent, nivelul de încredere şi calitate a cooperării a atins o cotă de neimaginat într-un trecut nu prea îndepărtat. Saltul evoluţiei în acest demers a fost făcut odată cu adoptarea unui concept integrat în combaterea corupţiei, focalizând secvenţial instrumentele investigative pe toată lungimea lanţului trofic judiciar. Concret, dacă în urmă cu câţiva ani consideram că ne-am atins obiectivul odată cu sesizarea PNA, de exemplu, dacă ulterior ne retrăgeam din câmpul tactic odată cu sesizarea instanţei prin rechizitoriu, apreciind (naiv am putea spune acum) că misiunea noastră a fost încheiată, în prezent ne menţinem interesul/atenţia până la soluţionarea definitivă a fiecărei cauze. Această manieră de lucru, în care suntem angrenaţi alături de procurori, poliţişti, judecători, lucrători ai DGA ori ai altor structuri similare a scos la iveală punctual şi aspecte care ţin de corupţia sistemului judiciar, în limite care nu trebuie tolerate, dar nici exagerate. Important este, în opinia mea, că sistemul judiciar îşi dezvoltă anticorpii necesari vindecării acestei patologii.
O să continuăm să facem ce avem de făcut, asta promitem cetăţenilor: noi suntem DNA şi nu ne lăsăm!”, a declarat Laura Codruţa Kovesi la Digi24.
„Lupta anticorupţie va continua, suntem DNA şi asta vom face, dar durata de soluţionare nu va mai fi aşa rapidă. Dacă va exista o încetinire a luptei anticorupţie e legat de resursele pe care le avem. În momentul în care vom avea aceste resurse ne vom mişca foarte repede”, a declarat Laura Codruţa Kovesi.
„Ca şef de instituţie simt că sunt alături toţi colegii. Ca instituţie sunt foarte mulţi cetăţeni care susţin ce facem, sunt şefi de instituţii care susţin ce facem.
La bilant au fost preşedintele, premierul, toţi au spus că susţin lupta anticorupţie, nu ne simţim singuri. E un moment greu, dar o să facem faţă.
Aceasta a subliniat că va fi o perioadă în care, poate, durata de soluţionare a dosarelor nu va mai fi aşa rapidă”, dar că acest lucru depinde de momentul în care va fi suplimentată schema de personal conform necesarului.