Editorial

Cînd SRI (Coldea, Cocoru şi Maior) îşi arestează ilegal proprii ofiţeri operativi în domeniul „Microsoft – Siemens – EADS”, şi fraudele continuă pînă astăzi (Microsoft ajută organele) … Kovesi ce să mai creadă ? aşteaptă şi ea să vadă dacă arestarea ilegală a unor ofiţeri superiori operativi (Funcţie General de Brigadă) SRI, corupţia unor prim miniştri, crima organizată, tortura psihică şi terorismul practicate de DNA sunt legale sau/şi ilegale, conform propriilor legi ????????

Astfel, atat in RG-3, Regulamentul disciplinei militare aprobat prin Ordinul ministrului Apararii Nationale nr. M26 din 06.03.2009, publicat in M.Of. al Romaniei, Partea I, nr. 187/25.03.2009 (actualmente abrogat), cat si in Regulamentul disciplinei militare aprobat prin Ordinul ministrului Apararii Nationale nr. M64/2013, in vigoare la acest moment, nu se mai regaseste enumerata consemnarea, ca sanctiune disciplinara. Prevederea referitoare la consemnare a fost eliminata prin Legea nr. 53/2011 pentru modificarea Legii nr. 80/1995″.

La ultimul termen din recurs, joi 26 martie 2015, consilierul juridic Viorel Golban, aparatorul Serviciului Roman de Informatii, a sustinut in fata Inaltei Curti ca „regulamentele militare sunt adaptate profilului fiecarei unitati militare in parte si ca SRI are propriul regulament, astfel incat sanctiunea consemnarii la domiciliu este prevazuta de lege„. Acelasi consilier juridic care a sugerat in fata instantei supreme ca regulamentul intern al SRI este izvor de drept le-a spus judecatorilor ca „masura aplicata colonelului Dedu a avut un caracter moral„. Viorel Golban este subordonat al generalului Dumitru Dumbrava, seful Directiei juridice a SRI si unul dintre sustinatorii asa-numitelor legi „Big Brother”, pe care Curtea Constitutionala a Romaniei le-a catalogat ca fiind in contradictie cu drepturile si libertatile fundamentale ale omului. Precizarea nu este lipsita de sens, deoarece povestea eliminarii din SRI a colonelului Dedu, caz prezentat pe larg de Lumeajustitiei.ro la inceputul anului 2014, are legatura tocmai cu intelegerea drepturilor fundamentale ale omului. Insasi actiunea impotriva lui Ion Dedu ar fi pornit, potrivit spuselor ofiterului, de la un ordin intern emis in 2009 de prim-adjunctul SRI, generalul cu 3 stele Florian Coldea, ordin pe care colonelul a indraznit sa il conteste pe motiv ca nu satisfacea rigorile CEDO.


 

Vezi : LUMEA JUSTITIEI – SRI ASTEAPTA VERDICTUL ICCJ – Completul de contencios condus de judecatorul Emanuel Albu a ramas in pronuntare in dosarul colonelului Ion Dedu, care i-a reclamat pe Maior si pe Coldea ca l-au privat de libertate abuziv. La 9 luni dupa ce a fost pus la dispozitia conducerii SRI, Dedu a fost consemnat la domiciliu, sanctiune abrogata la momentul aplicarii. Avocatul SRI: „Serviciul are propriul regulament, astfel ca sanctiunea consemnului este prevazuta de lege”