Editorial

In atentia Doamnei Procuror Sef Serviciu DNA – MIHAELA MORARU IORGA !

In atentia Doamnei Procuror Sef Serviciu DNA – MIHAELA MORARU IORGA !

Stimata Doamna Procuror Sef Serviciu DNA, Mihaela Moraru Iorga,

Am luat la cunostinta din presa (Gazeta Sporturilor) acuzele grave (denuntul) facute public de Sebastian Ghita, respectiv “hotul tipa hotul” !

Intelegem ca prin aceste mesaje Sebastian Ghita “forteaza” procurorii DNA, respectiv pe Dumneavoastra si pe Domnul Procuror Sef Serviciu DNA Catalin Vartic, sa ia la cunostinta faptul ca acesta nu mai poate face fata competitiei internationale la dat mita si cere ajutorul DNA, pe care este sigur ca il va primi de la Procurorul Sef DNA Laura Codruta Kovesi, ca si pina in prezent.

Sau, daca nu il va primi dupa ce a “cotizat” atit amar de ani, urmeaza sa o denunte pe Laura Codruta Kovesi si pe Florian Coldea pentru faptul ca favorizeaza Microsoft, cind vine vorba de protectie SRI – DNA. Laura Codruta Kovesi este shantajabila, avind in vedere faptul ca a fost cea care a condus si impus protectia Microsoft, in cunostinta de cauza, pina in prezent.

Se pare ca aveti o problema de compatibilitate si legitimitate de a conduce investigatiile … dar nu putem inca sa ne pronuntam ! …

“- Atît de bune încît o sunaţi pe Codruţa Kovesi? – Nici vorbă! – Niciodată? Circulă informaţia asta şi n-am vrut să scriem fără să o verificăm. – Niciodată n-am vorbit la telefon cu doamna Kovesi! Nici cu Daniel Morar. Şi cu nici un procuror. Şi nici nu ne-am văzut în afara cadrului oficial, cînd mergeam ca membru al comisiei SRI.” (in birou la Laura Codruta Kovesi la DNA n.r.)

Elena Udrea a denuntat faptul ca Sebastian Ghita a primit (cel putin) 500.000 euro de la Dorin Cocos, via Alin Cocos, in urma “ordinului” SRI dat de Generalul de patru stele Florian Coldea, in contextul in care acesta este acuzat ca, in fapt, controleaza postul de televiziune Romania TV, unde Ghita este doar un umil si servil paravan.

Sebastian Ghita si asociatii sai RSC (Sebastian Vladescu) sunt protejati de SRI si DNA, in vederea extinderii retelelor de coruptie pe plan international si in primul rind la Bruxelles, dupa cum suntem informati de Nelu Neacsu, obligat in urma amenintarilor cu moartea primite din partea lui Sebastian Ghita sa isi retracteze declaratiile trimise Directorului SRI Cristian Maior in anul 2010.

Noi am fost amenintati cu moartea in aceeasi perioada de timp de catre Directorul Microsoft Ovidiu Artopolescu – Şefii Microsoft din România, nu unul, ci mai mulţi care s-au succedat, ofereau privilegiul reprezentării unor intermediari. Cum era Florică, celebrul Florică. Dacă o parte din bani se întorceau la ei, cred că procurorii pot afla. După cum, banii dinspre Florică plecau şi la partide.”

Va solicitam sa cititi cu atentie ceea ce spune Sebastian Ghita, un adevarat expert in frauda, piraterie, coruptie, crima organizata si terorism, si sa actionati in conformitate cu prevederile legale, asa cum refuzati sa faceti incepind din anul 2005 pina in prezentul continuu.

“În calitate de cetăţean român mă întreb mereu: de ce Microsoft nu e urmărită de procurori? Calculatoarele Guvernului aveau deja licenţe legal cumpărate de importatorii care vînduseră calculatoarele. Microsoft ştia. Şi atunci a vîndut Guvernului suport. Adică o hîrtie cu dreptul de a suna la un call center din America. Nu aveam nevoie de acest serviciu. Acesta este adevărul îngrozitor”

“Să ne cerceteze procurorii pe toţi! Dar să afle şi că Microsoft nu ne-a vîndut nici o licenţă pentru că toate calculatoarele ministerelor aveau deja licenţe vîndute de către firmele româneşti!” # “Irina Socol de la Siveco a făcut afaceri într-o ţară unde ca să ai contracte dai şpagă la partide! Nu a generat ea sistemul şi nu a luat ea banii negri” # “De ce directorul român de la Enel a fost săltat, iar italianul de deasupra lui a luat avionul spre Roma?” # “Geme podul Casei de Sănătate cu tone de echipamente HP de sute de milioane de euro nefolosite vreodată”

– De ce ar fi acceptat România aşa ceva de la Microsoft?

– Nu România. Unii din România. Trebuie să ştim toţi ceea ce, mă rog, procurorii nu o spun: nouă nu ne trebuiau acele servicii!

– Deci Microsoft ştia şi de şpaga către politicieni, de vreme ce avea nevoie de bunăvoinţa lor la achiziţia a ceva despre care spuneţi că era nefolositor?

– Şefii Microsoft din România, nu unul, ci mai mulţi care s-au succedat, ofereau privilegiul reprezentării unor intermediari. Cum era Florică, celebrul Florică. Dacă o parte din bani se întorceau la ei, cred că procurorii pot afla. După cum, banii dinspre Florică plecau şi la partide.

– Pare o operaţiune prea mare ca să fie gîndită altfel decît la nivel de stat. Om fi crezut că ne cumpărăm indulgenţa americanilor!

– Poate s-o motiveze ei oricum acum! Ce nevoie avea SUA să băgăm noi bani în buzunarul Microsoft? E adevărat că Microsoft făcea drumuri la Guvern şi la Ambasada SUA. Dar cert e că s-au luat şpăgi imense şi, dacă vrei să te minţi, zici că le-au luat pentru ţară. O porcărie imensă, asta este afacerea Microsoft cu România! Ştiţi că nu noi, ci Uniunea Europeană a oprit-o? Cînd şi-a dat seama că se întîmplă în mai multe ţări din Est a zis să le plătim la o valoare reziduală şi să ne lase Microsoft în pace. Ne-au vîndut o hîrtie pe 400 de milioane de euro.

“Microsoft ştia că noi avem licenţe că de la ei le luaserăm! Şi totuşi, a pus Guvernul să cumpăre suport. Funeriu, Sandu şi alţii de i-am pus noi, românii, miniştri au semnat. Nu ne trebuiau aceste servicii! E o profundă şi mare porcărie organizată de această companie Microsoft”

– E un discurs.

– E o realitate! Eu ştiu multe companii care dau bani. Şi în 10 ani eu n-am văzut companiile străine controlate de DNA. Aproape că sîntem scoşi de pe piaţa românească. Dacă eşti companie românească, eşti corupt şi eşti hoţ şi faci afaceri cu statul. Dacă eşti cu capital străin, atunci poţi să faci caiete de sarcini, să dai şpagă. Şi asta nu-mi place. Nu numai mie, e o îngrijorare generală. Văd că Ambasada SUA a făcut un concurs de caricaturi pe tema anticorupţiei. Mă gîndesc să ne punem şi noi, românii, în piept o insignă pe care să scrie “Sînt corupt, dar mă tratez!”. Serios, poate aşa, dacă ne uităm unul la altul, vedem ce greşim şi ne facem bine.

“În calitate de cetăţean român mă întreb mereu: de ce Microsoft nu e urmărită de procurori? Calculatoarele Guvernului aveau deja licenţe legal cumpărate de importatorii care vînduseră calculatoarele. Microsoft ştia. Şi atunci a vîndut Guvernului suport. Adică o hîrtie cu dreptul de a suna la un call center din America. Nu aveam nevoie de acest serviciu. Acesta este adevărul îngrozitor”

… vom reveni cu documentele care confirma acuzele pe care le facem incepind din anul 2005 pina in prezent, astfel confirmate “din interior” chiar si de Sebastian Ghita !