Editorial

Kovesi Coldea pregătiţi-vă după succesul cu Microsoft-Siemens-EADS, că iar pleacă Maior în diplomaţie să aducă investitori, să mai angajaţi vreo mie de procurori … procuroru’ şi investitoru’ lu’ Maior

Daca in Irlanda a stat vreo doi ani si a adus dezastrul Microsoft, acum ca pleaca in SUA pentru cel putin 4 (patru) ani ce ne va aduce oare ?

SRI nu este implicat in politica si nu face dosare cu mana DNA, are directii interne de control si juridice si pune la arhiva toate rapoartele asteptind sa fie desecretizate …

Maior de idioti ne-a luat si de timpiti ne lasa, si isi vede de lumea lui care nu are nimic de’a face cu lumea restului lumii.

Drum bun Maior si sa ne aduci investitori mai darnici decit Microsoft care si-a luat parte si v-a dat mita tot din banii nostri via Cocos, Niro, Pinalti si alti mari oameni de afaceri pe care SRI cu profesionalism i-a urmarit, dupa care a prevenit timp de zece ani DNA… pina au venit procurorii din Munchen si din Washington sa faca curatenie la locul de munca.

DNA e de vina ca nu a facut si nu face nimic altceva decit sa incurajeze, promoveze si protejeze SRI si companii interpuse ale unor politicieni de inalt nivel si ale SRI astfel asociate cu Microsoft.


http://revistapresei.hotnews.ro/stiri-esential-20108370-george-maior-estimarile-noastre-sunt-2019-vom-putea-obtine-independenta-energetica-nu-sri-facut-forografiile-care-apar-paris-udrea-topoliceanu-bica-avut-discutie-elena-udrea-clarificat-activitatile-in.htm

„Ce fel de informatii strange SRI in dosare de coruptie?

Sa spunem ca pana la urma coruptia e definita la nivelul CSAT, eu cred ca si ca o interpretare constitutionala, ca o amenintare la adresa securitatii nationale. Nu doar acest aspect e urmarit de Serviciu, acesta are multiple misiuni. Am vorbit de terorism, spionaj, amenintarea cibernetica, apararea Constitutiei – toate aceste lucruri fac ca si coruptia sa ocupe o parte importanta din activitatea serviciului. Informatiile se refera la infractiuni de coruptie, ele se transmit DNA sau Parchetelor, e o activitate fireasca pe care o face orice alt serviciu de informatii. In momentul in care captezi o informatie cu privire la coruptie ar fi si ilegal sa nu o transmiti.

Cum capteaza serviciul informatiile despre coruptie?

Prin mijloacele specifice ale unui serviciu de informatii, care sunt diverse. Sunt departamente care au aceasta misiune. Nu as intra in detaliile interne ale unui serviciu care este o organizatie secreta. Uneori suntem solicitati de parchete, de alte institutii, de aplicare a legii, sa le sprijinim in acest sens. Alteori, din activitatea noastra se pot culege si informatii pe aceasta dimensiune si atunci ele se trimit Parchetului.

Ce se intampla cu informatiile mai departe?

Mai departe sunt prelucrate de parchete, care au o totala independenta fata de serviciu in acest sens si procurorul e cel care dispune alcatuirea dosarului si trimiterea lui in instanta. Misiunea serviciului e strict legata de informatii, nu de altceva. Nu instrumenteaza dosare. A fost si o discutie pe aceasta chestiune, eu am sustinut la acel moment ca cel putin pe 2 zone – contraterorism si contraspionaj – sa aiba aceasta capacitate executiva. Nu s-a agreat, probabil ca amintirea Securitatii a fost prea profunda pe aceasta chestiune, pe care alte servicii europene o au, inclusiv cele poloneze.”