Editorial

KOVESI SI MILIARDU’ … folclor urban neaos

Inainte sa va dedicam citeva versuri cu ocazia Sarbatorilor de Iarna, dorim sa ne exprimam mirarea cetateneasca si de parti vatamate referitor Dosarul 654/P/2011 si Dosarul OF/2011/0068 si sa va punem public citeva intrebari. Incepem cu intrebarile.

Este adevarat ca in urma unui telefon primit in seara zilei in care ati dispus arestarea colegei Dvs. Alina Bica, aceasta v-a sunat si v-a amenintat cu dezvaluirea unor informatii compromitoare la adresa Dvs.? Adica mai clar, v-a shantajat in spiritul relatiilor de “colaborare si prietenie” existente in comunitatea pe care ati pastorit-o ani de zile, drept care ati solicitat “o vreau aici in 5 minute ?”. Si acum o aveti pentru o viata…

Este adevarat ca atit Bica cit si Dvs. ati fost promovate politic pe aceleasi principii bazate pe meritul “profesional” de a proteja retelele de frauda si coruptie doar la anumite ordine si cu orice pret, dar nu cu orice cost … mita se stabileste functie de criterii complexe, pe care doar “initiatii” le cunosc si sunt “autorizati” sa le foloseasca.

Avind in vedere numarul (fara numar) de fraude in valoare de miliarde (tot fara numar) comise in timpul mandatului Dvs. de Procuror General, cele mai multe dintre ele in cunoastinta si cu protectia Dvs., faptul ca nu Bica va aresteaza pe Dvs. ci invers, vi se pare normal, sau face parte din aceiasi logica inversa care caracterizeaza societatea actuala ?

Considerati ca “modus operandi” astfel documentat de DNA in cazurile Bica si altii, se aplica si cazurilor noastre astfel investigate de DNA, in ultimul deceniu : tergiversare intentionata, retinere de probe, retinere ilegala de inscrisuri, ticluire si distrugere de probe, inscenari judiciare, etc., multe semnate chiar de Dvs. ?

Intelegem ca intrebarile noastre nu pot fi decit retorice, drept care urmeaza sa va comunicam public si raspunsurile intr-o scriere viitoare.

Statu Palma Barba Cot
mare sefa DIICOT,
Sfarma Peatra uite na
mare sefa DNA,

Dau dreaptate fara rost
Numai functie de cost
Si de mita milioane
De la sexy barosane,

De la cei, mai cei shpagari
Miez de mari miliardari,
Din furat si tilharit
Ele mult s-au pricopsit.

Ba au mai multe case,
Ba sunt foarte curajoase,
Ba sunt mega jupinese,
Ba sunt milionarese,

Sunt… din acelasi bun aluat
Numai ca s-au arestat,
Ele doua mari capuse
Si-au pus drept bratari, catuse,

Doara una azi le poarta,
Si umbla din poarta’n poarta,
Ai’lalta sta ca gardu’
Si numara la … miliardu’ …

Nu mai intelegi nimic,
Miliardu’i mare, mic … ?
A fost dat,
Sau a fost luat …

De ce s-au arestat,
Cind legea este doar blat,
S-a furat chiat tot de tot,
Pina n-au cazut la vot ?,

Cine poate pune bot,
Cine merge’n pas de “lot”
Cine tara o pazeste
Cine DNA iubeste …

Va urma …