Editorial

Kovesi Vestala

codruta_kovesi-cuzaCultul personalitatii. Kovesi isi face imagine pana si intr-o revista de moda
Lumea Justitiei, 26.04.2015

Dupa turul de forta de la televiziunile si ziarele prietene pe care l-a facut acum cateva zile, pentru a incerca sa atenueze acuzatiile lui Traian Basescu, sefa DNA Codruta Kovesi isi continua campania de imagine. Mai nou, Lulutza a dat un interviu intr-o revista de moda. Interviul a aparut in Revista Elle, sub titlul Elle Special: Femei la putere. Iata cum este descrisa Codruta Kovesi: Modesta si cu o voce scazuta, dar cu vointa unui atlet de performanta. Va vine sa credeti? Daca simtiti nevoia de lamaie, va intelegem. Totusi, nu vi se pare ca incepem sa avem un nou cult al personalitatii?

Altfel, nu putem sa nu remarcam o asociere de imagine nu tocmai fericita, credem noi. Kovesi, despre care spune autorul interviului ca nu da nici un semn ca e constienta de puterea enorma sau de rolul istoric pe care il are in acest moment in remodelarea societatii romanesti, apare cu portretul lui Alexandru Ioan Cuza in spate (vezi foto). Acesta, un adevarat reformator al statului. Probabil ca aceasta era si intentia, de a ni se sugera ca Lulutza este o reformatoare la randul ei. Sa ne amintim insa cum a sfarsit Alexandru Ioan Cuza. Kovesi ar trebui poate sa caute pe Google detalii despre Monstruoasa Coalitie si despre ce s-a intamplat intr-un final cu reformatorul Cuza.

Ceva ciudat se intampla la Inalta Curte. Mai exact, la Sectia de contencios. Si mai exact, la completul condus de judecatorul Emanuel Albu. Instanta trebuia sa se pronunte inca de acum aproximativ o luna intr-un proces al carui verdict este asteptat cu interes, proces in care conducerea SRI, in frunte cu Florian Coldea si fostul director George Maior, a fost data in judecata de colonelul Ion Dedu. Cel care a fost ejectat din sistem dupa ce a inceput sa deranjeze, aratand printre altele ca legile Big Brother incalca drepturile omului. Speta este in opinia noastra una simpla de clarificat, si nu in favoarea SRI. Totusi, verdictul intarzie sa fie dat. Pana acum au fost patru amanari ale pronuntarii. O practica despre care trebuie sa spunem ca este o obisnuita prin instantele din Romania. Oricum, intre timp a aparut si o gluma, cum ca nu SRI asteapta verdictul ICCJ, ci ICCJ asteapta verdictul SRI.

Comentariile Redacţiei Corupţia.ro

Pai intre timp pleaca Maior un fel de Diplomat aproape Ambasador, si ramine Kovesi fara obiectul muncii Microsoft – Siemens – EADS, exceptind munca la Coldea, cu picioarele unde vrea el si pe birou la DNA … pai cum sa nu aiba Colduta cinci maini (cu pixu din dotare) si trei capete goale … ca d’aia puterea enorma fara constienta si constiinta – Kovesi King Kong de Dimbovita plus Blaga, Coldea si Elle … ce lamaie … ne trebuie un hirdau cu zeama de varza murata … asa ca Iliescu in tufish (Bush) si Kovesi in ascundarish la rece (Coldea)

… vom reveni