Editorial

Scrisoare deschisă în atenția DNA – Procuror Șef
OLAF vs. DNA = MCV (MICROSOFT + Kovesi)

Stimată Doamnă Procuror Șef DNA,

Avînd în vedere că suntem obligați să monitorizăm modul în care întelegeți să dați curs solicitărilor OLAF, pentru a soluționa cazurile ce fac obiectul raportărilor MCV, constatăm că de mai multe săptămîni aveți apariții zilnice în media, cu mesaje din ce în ce mai contradictorii și de cele mai multe ori bizare.

Conform celor spuse de Dvs., DNA a recuperat aproape 30 de milioane (numai de la Dan Voiculescu) și peste 200 de milioane în general, are un buget anual de 20 milioane și dorește o creștere a bugetului cu 25% pînă la 25 milioane și un sediu nou mai mare, deși resursele sunt suficiente în prezent, cu toate că mulți procurori se sperie să ancheteze miniștri. Oricum Dvs. sunteți mîndră și considerați că DNA a recuperat echivalentul a peste 10 (zece) ani de alocare bugetară necesară bunei funcționări a DNA.

DNA mai are mult de muncă pentru a recupera peste 200 de milioane, respectiv bugetele proprii pe ultimii 10 (zece) ani, și mai multe miliarde ce provin din daune directe și indirecte aduse bugetului și fondurilor europene de Microsoft și asociații acesteia astfel protejați în cunoătință de cauză de DNA și de Dvs.

Susțineți în contradicție flagrantă cu probele din diferitele dosare, mereu în curs de investigare, și cu informațiile primite de la mai multe persoane avizate (Cristian Sima, Claudiu Florică, Marian Vanghelie, Mihaela Rădulescu, Nelu Neacșu și mulți alții), că Microsoft nu are nici o calitate penală în aceste dosare și îi lăudați pentru “civismul” de a participa la investigații care privesc în fapt și în primul rînd infracțiuni planificate, operate și protejate de către aceștia începînd din anul 2000 pîna în prezent.

Vom reveni cu informații și documente noi referitor la drumul mitei de la Microsoft pînă la Bruxelles via RSC, Asesoft, și alte entități astfel protejate de DNA și de Dvs.

Vă solicităm între timp să luați public la cunoștință următoarele :

OLAF – 25 August 2014, constată comiterea mai multor fraude financiare și de proiect referitor la o finanțare PHARE solicitată în anul 2001 și “realizată” în anul 2004 de către RSC. În fapt finanțarea a fost solicitată în nume de către Sebastian Vlădescu și alți doi angajați ai MEDIST. Astfel în conformitate cu prevederile legale RSC este o companie interpusă. România este obligată să returneze fondurile și să investigheze fraudele fiind astfel în continuare monitorizată, vezi MCV.

DNA – 5 Septembrie 2005, începe anchetarea fraudelor menționate, și în pofida faptelor evidente și a tuturor probelor legal constituite și depuse la dosar(e), nu reușește să identifice fraudele nici pînă în prezentul mereu continuu. OLAF “recomandă” DNA, după zece ani și după ce își finalizează propria anchetă, să tot ancheteze, astfel ancheta continuă și în prezent. Prejudiciile depășesc de mult și cu mult baza Dvs. de calcul.

RSC în colaborare cu MEDIST comit mai multe fraude evidente și astfel probate exhaustiv încă din anul 2004. În apărarea lor și pentru justificarea faptelor, aceștia invocă faptul că “relizările” (infracțiunile) au la bază contractele de Parteneriat pe care aceștia le au cu Microsoft începînd din anul 2005 și pînă în prezent.

Microsoft susține că nu a auzit de compania RSC și că nu are nici un fel de relații cu aceasta. La fel cum nu are nici o calitate penală în dosarele administrate de DNA.

Microsoft doar participă la investigațiile DNA cu dezinformări, neadevăruri și manipulări de tip securist, astfel încît Dvs. să nu puteți înțelege pentru că astfel de metode vă sunt complet străine, după cum afirmați cu maximă candoare.

Dvs. arbitrați astfel această aparentă dilemă în cunoștință de cauză, în vederea favorizării unor infractori deosebit de periculoși și a unor infracțiuni deosebit de grave.

OLAF vrea să știe cum și de cine a fost înșelat, deși este evident că înșelăciunea a fost inițiată de Microsoft, și preluată de DNA (Irinel Păun) și ulteriror de Dvs. personal.

Vă stăm la dispoziție, așa cum facem începînd din anul 2004, pentru a vă lămuri referitor la metodele cele mai dure ale Securității astfel operate de Microsoft și asociații acesteia sub numele de Evanghelism, precum și la alte aspecte legate de actele criminale și de terorism pe care aceștia continuă să le comită, în totală impunitate, garantată de faptul că Dvs. nu reușiți încă să înțelegeți ceea ce este evident pentru toți cei care cunosc, oricît de superficial, această speță.

Vom urmări cu maxim interes apartiția Dvs., mâine la ora 20.30 pe postul Prima TV la emisiunea “Dosarele DNA”, avînd în vedere că suntem oarecum familiarizați cu subiectele propuse în cadrul emisiunii.

Avem convingerea ca în viitor, după ce vă veți edifica referitor la cele menționate, veți face dezvăluiri publice deosebit de interesante și pertinente.

Între timp vom încerca să vă susținem eforturile și să vă ajutăm să înțelegeți mai bine ce se întîmplă, în speranța că nu va veți pierde curajul proverbial și internațional recunoscut.

Știți cum spun americanii : “Ceea ce nu știi, nu te poate răni – se numește idealism”, din experiență vă putem informa că ceea ce nu am știut era gata să ne ucidă.

Mai lăsați idealismul și veniți printre noi, și poate așa ajungem să ducem și țara asta, “și a noastră” de curînd recuperată, în Schengen, cu mândrie adevarată nu numai mediatizată.
Cu speranță,

Dragoș Rișcanu