Editorial

“Subliniem de la început faptul că nu avem de-a face cu orice anchetatori în acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului şef DNA. Practic, Laura Codruţa Koveşi conduce, de fapt, ancheta în acest dosar.”

Doamna Udrea stati linistita, Kovesi nu face ce o duce pe ea mintea, aia putina de o are, doar la inculpati, face si la partile vatamate.

Kovesi face ce vrea ea, si restul de procurori personali sau nepersonali, sunt obligati sa faca ce zice ea, ca doar asta fac de zece ani si sunt la fel de culpabili cum este si Kovesi, Coldea si nenumarati altii, care au asteptat sa vina de afara sa-I caute de “competente”.

Lulutza conduce toate anchetele unde are nevoie sa isi protejeze infractiunile comise in asociere criminala cu Florian Coldea, Microsoft si “partenerii” consacrati (RSC, Medist, Teamnet, Asesoft, etc) timp de zece ani si sa se dea si eroina clasa I international in acelasi timp. Dar incepe sa-I treaca timpul.

Nu stie si nu poate singura, asa ca a apelat si ea la profesionisti, deveniti mercenari.

Si lor le este frica sa nu dea socoteala de cite legi au tot incalcat de zece ani incoace.

Asa e viata, ce pot face niste subalterni ? doar sa-si asculte si ascunda sefa (si pe Coldea) care ar fi trebuit sa fie alaturi, sau chiar in fruntea plutonului de retinute.

Kovesi doar lucreaza la comanda lui Coldea in interesul natiei si pentru “securitatea nationala” a lui si a celor cu care continua sa distruga ce a mai ramas de distrus in tara asta.

http://www.mediafax.ro/social/avocatii-elenei-udrea-au-depus-plangere-la-csm-privind-nereguli-ale-procurorilor-in-dosarul-gala-bute-14072594

”Avocaţii Elenei Udrea au înaintat o plângere către Consiliul Superior al Magistraturii prin care sesizează neregulile comise de procurorii care derulează ancheta în dosarul «Gala Bute». Subliniem de la început faptul că nu avem de-a face cu orice anchetatori în acest dosar, ci vorbim de consilierii personali ai procurorului şef DNA. Practic, Laura Codruţa Koveşi conduce, de fapt, ancheta în acest dosar”, scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea într-un mesaj postat sâmbătă pe Facebook.

În sprijinul acestor afirmaţii fostul ministru prezintă, prin echipa sa de comunicare, ”câteva elemente punctuale şi perfect demonstrabile”.

Astfel, Elena Udrea susţine că ”toţi oamenii care sunt chemaţi la DNA sunt întrebaţi, într-o formă sau alta, dacă ştiu ceva ce ar putea să o incrimineze”, scopul final fiind acela de a se genera, cu orice cost, noi şi noi dosare penale, fără să se ţină cont de probe sau de faptul că ”toate aceste denunţuri ar fi făcute sub presiune”.

”Pentru că am vorbit de presiuni, luni, la judecarea mandatului de prelungire a arestului preventiv în «Gala Bute», ceilalţi doi inculpaţi aflaţi în arest, Rudel Obreja şi Tudor Breazu, au declarat că asupra lor s-au făcut presiuni din partea procurorilor pentru a declara împotriva Elenei Udrea. Au existat chiar şi promisiuni privind eliberarea. Asta arată că nu se doreşte adevărul sau dreptatea, ci incriminarea lui Udrea. Se generează percepţia publică (reală!) că oricine declară împotriva fostului ministru al Dezvoltării este liber”, arată echipa de comunicare a Elenei Udrea.

De asemenea, ea susţine că procurorii ”încearcă să ascundă judecătorilor probe şi elemente importante care sunt în favoarea inculpaţilor” şi mai ales în favoarea sa, adăugând că referatul prin care s-a cerut prelungirea mandatului de arestare conţine ”trunchieri ale declaraţiilor, astfel încât să se construiască o poveste”.

Udrea mai arată, în mesajul postat pe Facebook de echipa sa de comunicare, că ”procurorii DNA au lăsat-o liberă pe Ana Maria Topoliceanu (pusă sub control judiciar), deşi există probe foarte clare depuse la dosar că aceasta a încercat să-l influenţeze şi constrângă pe Tudor Breazu” să dea o declaraţie împotriva sa.

Totodată, fostul ministru precizează că momentul în care s-a făcut prelungirea mandatului de arestare ”a fost special ales astfel încât cazul să pice la un anumit judecător”, încălcându-se ”foarte grav principiul ca dosarul să intre în sarcina unui judecător independent”.

”E clar că luni s-a venit cu o soluţie în plic”, mai scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea, care menţionează că procurorii nu i-au permis fostului ministru sau avocaţilor acesteia să pună anumite întrebări relevante.

”Una dintre acestea era adresată Anei Maria Topoliceanu: «dacă în ziua în care Alina Bica a fost reţinută, a avut o întâlnire cu Gheorghe Stelian în care acesta i-a spus că a negociat şi pentru ea protecţie la DNA în dosarele pe care le-ar putea avea?» Asta ar fi arătat că unii sunt ţintă, în timp ce alţii sunt protejaţi”, se mai arată în mesajul postat pe Facebook.

În final, Udrea susţine că procurorii nu îşi îndeplinesc decât pe jumătate îndatoririle – ”administrează doar probele care le convin şi neglijează toate declaraţiile şi probele în favoarea inculpaţilor pe care vor să-i distrugă”.

”Credem că pentru a se înfăptui actul de Justiţie, modul în care se derulează o anchetă penală trebuie să fie deopotrivă legal şi echitabil. Din această perspectivă, dosarul «Gala Bute» nu mai îndeplineşte criteriile necesare corectitudinii. Ar fi, deci de dorit, ca singura instituţie care poate acţiona concret pentru stoparea abuzurilor, Consiliul Superior al Magistraturii, să declanşeze o anchetă referitoare la acest dosar”, mai scrie echipa de comunicare a Elenei Udrea.

Fostul ministru Elena Udrea este în arest din 25 februarie, în dosarul „Gala Bute”, în care este acuzată de abuz în serviciu în legătură cu organizarea evenimentului de către Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului şi respectiv de luare de mită în legătură cu finanţarea de către acelaşi minister a mai multor contracte.

În 23 martie, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a admis propunerea procurorilor DNA de prelungire a arestului preventiv în cazul Elenei Udrea în dosarul „Gala Bute”.

În 19 martie, Elena Udrea a fost adusă din arest la DNA, pentru a fi confruntată, la cererea ei, cu denunţătorii Ştefan Lungu, Ana Maria Topoliceanu, Gheorghe Nastasia şi Adrian Gărdean.